Stella Dolce 7V review

Stella Dolce 7V

€ 1549,-
Stella Dolce 7V
6.6

Prestatie

6.5 /10

Bereik

6.4 /10

Comfort

7.0 /10

Voordelen

  • Accu met lange levensduur
  • Weinig onderhoud vereist
  • Hoge actieradius motor
  • Zeven versnellingen
  • Lage zelfontlading van de accu

Nadelen

  • Zware fiets, niet geschikt om zonder accu te gebruiken.

De Stella Dolce 7V is een fiets die zowel ideaal kan zijn voor stadsritten, als voor langere fietstochten. Hij werd door Stella geïntroduceerd in 2017, wat het dus een vrij nieuw model maakt. De fiets heeft een totaal van zeven versnellingen, wat hem dus ideaal maakt voor de langere fietstochten. Ook heeft de Stella Dolce 7V een gesloten kettingkast. Dit maakt onderhoud aan de kettingkast makkelijker. De elektrische fiets heeft een totaal gewicht van 24kg, inclusief een accu van 2,5 kg. Over het algemeen wordt de fiets verkocht voor ongeveer €1549,00, dit is in ieder geval de adviesprijs. De voorvork van de fiets is vast, maar de verende zadelpen geeft toch de fiets een stuk comfort. In zowel het voor als het achterwiel, is die fiets voorzien van een rollerbreak rem.

Voordeel

Afneembare accu met lange levensduur

Weinig onderhoud vereist; dichte kettingkast

Zowel geschikt als stadsfiets als voor lange afstandsritten

Zeven versnellingen

Lage zelfontlading van de accu

Hoge actieradius motor

Nadeel

Nog geen beduidend nadeel gevonden

Verdere informatie over de accu

Zoals bij de meeste Stella fietsen, is ook voor de Stella Dolce 7V de Lithium ion accu de krachtbron. Dit is de meest gebruikte accu in de nieuwere elektrische fietsen, wegens zijn lage zelfontlading en grote capaciteit. De accucapaciteit bedraagt namelijk 522 Wh, oftewel, ,Watt x uur. Bij de meeste Stella fietsen, bevind de accu zich onder de bagagedrager. Dit geld ook voor de Stella Dolce 7V. Daarnaast, is de accu ook afneembaar. Dit maakt het heel makkelijk om de accu in huis op te laden, of bij een lange fietstocht in een café of restaurant aan het stopcontact te leggen. Zoals gezegd zitten er zeven versnellingen op de fiets en in combinatie met de Lithium ion accu, is dit perfect voor verre tochten.

Verdere algemene informatie

Stella Dolce 7V prijs
vanaf: € 1549,-

  • accu met lange levensduur
  • Optimale actieradius van 150 km
  • zeven versnellingen
  • Zowel voor stadsfietsen als lange afstandsritten
Reviews

De Stella Dolce 7V bevat een elektromotor, waarvan de koppel een eenheid heeft van 40 Nm. Hoe groter de eenheid, hoe meer kracht de elektromotor kan geven. De motor bevindt zich in het voorwiel, wat zorgt voor een goede balans in gewicht. De fiets biedt vijf trapondersteuningen, welke ingesteld kunnen worden met behulp van de elektromotor.

Naast de motor, heeft de Stella Dolce 7V ook een rotatiesensor, welke de trapsnelheid meet. Met behulp hiervan, kan dan de trapondersteuning van de motor worden ingesteld. Onder perfecte omstandigheden, zou volgens Stella de Stella Dolce 7V een actieradius van 150 km moeten kunnen bereiken. Dit is dus echter alleen, wanneer de lichtste trapondersteuning is ingesteld en wanneer alle factoren perfect zijn. Over het algemeen is dit niet het geval, daarom wordt er rekening gehouden met een gemiddelde actieradius van 95 km of meer. De motor heeft een accu van 522 Wh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *