Stella Dolce

1,549.00

Add to compare
6.8
Expert ScoreRead review
 • MAX-Bereik: 150 km
 • MIN-Bereik: 104.4 km
 • Prijs/Bereik: €12 per km
 • Snelheid: 25 km/h

De Stella Dolce 7V is een fiets die zowel ideaal kan zijn voor stadsritten, als voor langere fietstochten. Hij werd door Stella geïntroduceerd in 2017, wat het dus een vrij nieuw model maakt. De fiets heeft een totaal van zeven versnellingen, wat hem dus ideaal maakt voor de langere fietstochten. Ook heeft de Stella Dolce 7V een gesloten kettingkast. Dit maakt onderhoud aan de kettingkast makkelijker. De elektrische fiets heeft een totaal gewicht van 24kg, inclusief een accu van 2,5 kg. Over het algemeen wordt de fiets verkocht voor ongeveer €1549,00, dit is in ieder geval de adviesprijs. De voorvork van de fiets is vast, maar de verende zadelpen geeft toch de fiets een stuk comfort. In zowel het voor als het achterwiel, is die fiets voorzien van een rollerbreak rem.

Verdere informatie over de accu

Zoals bij de meeste Stella fietsen, is ook voor de Stella Dolce 7V de Lithium ion accu de krachtbron. Dit is de meest gebruikte accu in de nieuwere elektrische fietsen, wegens zijn lage zelfontlading en grote capaciteit. De accucapaciteit bedraagt namelijk 522 Wh, oftewel, ,Watt x uur. Bij de meeste Stella fietsen, bevind de accu zich onder de bagagedrager. Dit geld ook voor de Stella Dolce 7V. Daarnaast, is de accu ook afneembaar. Dit maakt het heel makkelijk om de accu in huis op te laden, of bij een lange fietstocht in een café of restaurant aan het stopcontact te leggen. Zoals gezegd zitten er zeven versnellingen op de fiets en in combinatie met de Lithium ion accu, is dit perfect voor verre tochten.

Verdere algemene informatie

De Stella Dolce 7V bevat een elektromotor, waarvan de koppel een eenheid heeft van 40 Nm. Hoe groter de eenheid, hoe meer kracht de elektromotor kan geven. De motor bevindt zich in het voorwiel, wat zorgt voor een goede balans in gewicht. De fiets biedt 9 ( hiervoor 5) trapondersteuningen, welke ingesteld kunnen worden met behulp van de elektromotor.

Naast de motor, heeft de Stella Dolce 7V ook een rotatiesensor, welke de trapsnelheid meet. Met behulp hiervan, kan dan de trapondersteuning van de motor worden ingesteld. Onder perfecte omstandigheden, zou volgens Stella de Stella Dolce 7V een actieradius van 150 km moeten kunnen bereiken. Dit is dus echter alleen, wanneer de lichtste trapondersteuning is ingesteld en wanneer alle factoren perfect zijn. Over het algemeen is dit niet het geval, daarom wordt er rekening gehouden met een gemiddelde actieradius van 104.4 km of meer. De motor heeft een accu van 522 Wh.

6.8
Kracht
4.8
Bereik
8.7
Comfort
6.0
Design
7.5
+ Positives:
 • Afneembare accu met lange levensduur
 • Weinig onderhoud vereist; dichte kettingkast
 • Zowel geschikt als stadsfiets als voor lange afstandsritten
 • Zeven versnellingen
 • Lage zelfontlading van de accu
 • Hoge actieradius motor
- Negatives:
 • Zware fiets; zonder accu zwaar trappen
 • Koppel van 40 Nm

Specification: Stella Dolce

Merk

Stella

Motorpositie

Voorwiel

Versnellingen

3 of 7

Type naaf

Shimano Nexus 7

Kracht (Nm)

40

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

522

Gewicht

24 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Niet geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

V brake, rollerbreak

Prijs per bereik

€ 12 per km

Type accu

Lithium-ion

Trapondersteuning

9

Maximale bereik (km)

150

Gemiddelde bereik (km)

104.4

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Stella Dolce”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2019 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0