Stella Durante

999.00

Add to compare
5.0
Expert ScoreRead review
 • MAX-Bereik: 90 km
 • MIN-Bereik: 63.2 km
 • Prijs/Bereik: €13 per km
 • Snelheid: 25 km/h

De Stella Durante is een hybride elektrische fiets die geschikt is voor stadsritten als lange afstandsritten. Stella heeft de Durante in 2015 voor het eerst geïntroduceerd. Heb je net de Allegra bekeken en komt de Durante heel bekend voor? Dat is namelijk omdat de Durante een heren variant is van de Allegra. Naast verschillen in de frame zijn beiden fietsen identiek.

De Durante beschikt over een halfopen kettingkast, wat betekent dat de ketting regelmatig aandacht nodig heeft. De fiets zelf weegt 25 kg ( 1 kg zwaarder dan de Allegra) en heeft zeven versnellingen. In het gebied van comfort beschikt de e-bike een geveerde zadelpen en voorvork vering.

Verdere informatie over de accu

In Tegenstelling tot andere elektrische fietsen van Stella heeft de Durante een accu die 3.5 kg weegt ( normaal ligt dit rond 2.5 kg). De accu van deze fiets bevindt zich in de bagagedrager. De accu is afneembaar. Dit brengt wat voordelen met zich mee; je kunt namelijk gemakkelijk de accu opladen bij een stopcontact thuis, en je hoeft niet de hele fiets mee te sleuren. Daarnaast betekent het ook dat je de dure accu niet achter hoeft te laten in de fiets als je hem op slot hebt gedaan.

Voor de accu zelf heeft Stella gekozen voor een Lithium ion (Li-ion) accu. Lithium ion accu’s zijn momenteel de meest gebruikte accu’s samen met Lithium Polymeer( LiPo) en Lithium ijzer fosfaat (LiFe). Li-ion accu’s zijn gemiddeld duurder dan andere traditionele accu’s op de markt ( Ni-Mh), maar hebben zo hun eigen voordelen. Je kunt met Lithium ion een langere levensduur verwachten, een grotere accucapaciteit en een zeer lage zelfontlading.

De Durante is voorzien van een accu met 316 Wh.

Verdere algemene informatie

De elektromotor van deze elektrische fiets is gepositioneerd op de voorwiel, dit zorgt voor een goed balans en een goede verdeling van het gewicht van de fiets. De koppel van de motor ( motorkracht) van de Durante is 40 Nm. Hoe hoger de kracht van de koppel, hoe meer trekkracht je kunt verwachten van de fiets. Een krachtige motor ligt rond de 80 Nm. De fiets heeft ook drie trapondersteuning standen waar je uit kunt kiezen. Met deze instelling kan je bepalen hoeveel hulp de motor van de e-bike je moet bieden tijdens het fietsen. Een lagere stand betekent dus dat jij veel meer kracht moet zetten, terwijl een hogere stand er vrijwel niks van je wordt vereist. Daarnaast beschikt deze fiets ook een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. De trapondersteuning heeft ook enorm invloed op de actieradius van de fiets.

Op de laagste stand trapondersteuning, zou de Stella Durante een actieradius van 90 km kunnen bereiken. In werkelijkheid ligt de actieradius van de Stella Durante op 57 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

5.0
Kracht
4.8
Bereik
3.2
Comfort
6.0
Design
6.0
+ Positives:
 • Afneembare accu met lange levensduur
 • Lage prijs
 • Zeven versnellingen
- Negatives:
 • open kettingkast
 • Zware fiets; zonder accu zwaar trappen
 • Koppel van 40 Nm

Specification: Stella Durante

Merk

Stella

Motorpositie

Voorwiel

Versnellingen

3 of 7

Type naaf

Shimano derailleur

Kracht (Nm)

40

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

316

Gewicht

24 kg

Kettingkast

Open

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

V brake, rollerbreak

Prijs per bereik

€ 13 per km

Type accu

Lithium-ion

Trapondersteuning

3

Maximale bereik (km)

90

Gemiddelde bereik (km)

63.2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Stella Durante”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0