Stella Fiore

1.499,00 1.799,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs

De Stella Fiore is een elektrische fiets dat voor het eerst in 2017 is geintroduceerd. De Fiore is overduidelijk ontworpen als e-bike voor ouders met kinderen. De Fiore heeft een extra breed stuur voor balans en heeft ook extra gemakken zoals een extra lage instap + een tweepootstandaard. De Fiore is een hybride fiets wat wil zeggen dat hij zowel als toerfiets als stadsfiets gebruikt kan worden. Alhoewel de voorkeur toch duidelijk zal liggen op de stadsfiets.

De Stella Fiore is beschikbaar in twee varianten : de Fiore V7 die 7 versnellingen heeft en de V8 die 8 versnellingen heeft. De prijs verschil tussen deze twee modellen is 200 euro. De Fiore heeft zoals de meeste fietsen van het merk Stella een gesloten kettingkast. Dit zorgt voor minder zorg als het op onderhoud komt. Een gesloten kettingkast heeft minder invloed van buitenaf, als gevolg dat er minder kans is dat er iets fout gaat. De fiets zelf weegt in totaal 26 kg(dat is inclusief een accu van 3.5 kg). Hierdoor is de Fiore zwaarder dan de gemiddelde e-bike.

De voorvork en de zadelpen van deze elektrische fiets zijn niet geveerd. De Stella Fiore heeft als voorremmen Shimano V-Brakes, en als achterremmen rollerbreaks.

Verdere informatie over de accu

De Stella Fiore wordt standaard geleverd met een accucapaciteit van 522 Wh maar biedt de mogelijkheid om de accu uit te bereiden naar eentje met een accucapaciteit van 630 Wh. Dit betekent dat je van de Fiore een grote actie radius kunt verwachten. Daarnaast is de batterij van deze fiets van Lithium ion, wat een van de beste opties is in de markt. Lithium batterijen hebben een lage zelfontlading en gaan veel langer mee. Daarnaast krijg je meer accucapaciteit per kg en haal je dus meer uit je fiets! Een grote actieradius betekent dat je als ouder minder zorgen hoefde te maken over het opladen van je elektrische fiets

De accu van deze elektrische fiets is te vinden onder de bagagedrager en kan gemakkelijk van de fiets worden losgemaakt. Dit betekent dat je gemakkelijk de accu binnen kan opladen. Hierdoor hoef je niet de fiets mee te sleuren. Daarnaast is het altijd voordeliger om binnen de accu op te laden. Accu’s laden sneller op in kamertemperaturen.

Verdere algemene informatie

De Fiore heeft zoals de meeste fietsen van Stella een voorwielmotor. Over het algemeen zullen ouders een kind achterop meenemen waardoor de verdeling van het gewicht van de fiets prima zal zijn. Echter, in het geval dat er besloten word een kind voorop mee te nemen is de fiets meer voorop beladen. Dit zorgt voor wat balansproblemen maar dit heeft niet enorm effect op het fietsgedrag. De koppel van deze fiets is 42 Nm. De kracht van de koppel zegt wat over de trekkracht dat de fiets heeft. In andere woorden, hoe hoger de koppel des te meer kracht je kunt verwachten tijdens het optrekken. De echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 9 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-bike.

Op de laagste trapondersteuning zou de Stella Fiore een actieradius van 150 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Stella Fiore ligt op ongeveer 104 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

6.9 Total Score
Test rapport

Kracht
5.3
Bereik
8.7
Comfort
6.5
Design
7.0
PROS
  • Lage prijs per km
  • Lage zelfontlading van de accu
  • Accucapaciteit:522 Wh
  • Geschikt voor ouders
CONS
  • Koppel: 42 Nm
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0