Stella Forte 7V

1,349.00

Add to compare
6.6
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 150 km
  • MIN-Bereik: 104.4 km
  • Prijs/Bereik: €11 per km
  • Snelheid: 25 km/h

De fiets die nu besproken zal worden, is de Stella Forte 7V. Dit is een fiets die perfect is voor zowel lange- als korte afstandsritten. De reden hiervoor is, is dat de Stella Forte 7V de voordelen van zowel een stads- als een hybride fiets combineert met zijn dichte kettingkast en zeven versnellingen. De fiets weegt in totaal 24 kg, inclusief accu. De accu op zichzelf, weegt 2,5 kg. Dat de fiets vrij zwaar is, maakt het lastiger om hem vooruit te trappen wanneer de accu niet is opgeladen. De Stella Forte 7V is een vrij nieuw model, door Stella op de markt gebracht in 2017. De fiets heeft een verende zadelpen, echter is de voorvork vast uitgevoerd. Wat remmen betreft, bevat de Stella Forte 7V een rollerbrake rem, aan zowel het voor- als achterwiel.

Verdere informatie over de accu

Zoals bij de meeste Stella fietsen, bevat ook de Stella Forte 7V een Lithium ion accu. Deze accu wordt in vele elektrische fietsen toegepast, wegens zijn lage zelfontlading en grote capaciteit. De capaciteit is namelijk 522 Wh, wat staat voor watt per uur. Meestal bevind de accu zich boven het achterwiel, wat ook bij de Stella Forte 7V het geval is. Het voordeel is, naast de lage zelfontlading en grote capaciteit, dat deze accu uitneembaar is. Dit maakt dat je niet afhankelijk bent van stopcontacten die buiten te vinden zijn. De accu kan meegenomen worden naar binnen en daar opgeladen worden. Vooral in de winter is dit een voordeel, aangezien een accu sneller oplaad bij kamertemperatuur. Een nadeel is wel dat Lithium ion accu vrij duur is, in vergelijking met andere veel gebruikte accu’s voor fietsen. Aangezien deze accu wel aanzienlijk beter is op vele vlakken, wordt hij toch veel gebruikt in de elektrische fietsenbranche.

Verdere algemene informatie

De elektromotor van de Stella Forte 7V, bevind zich in het voorwiel. Dit zorgt ervoor dat de fiets beter in balans is. De elektromotor heeft een koppel van 40 Nm, wat aangeeft hoeveel kracht de motor kan leveren. 40 Nm is redelijk gemiddeld, het is geen sterke koppel, maar geeft genoeg kracht voor deze fiets. De Stella Forte 7 bevat vijf trapondersteuningen, die bij deze koppel horen. Naast een koppel, heeft dit model ook een rotatiesensor, welke meet hoe snel er getrapt wordt. In combinatie met de motor, kan dan bepaald worden welke trapondersteuning gebruikt zou moeten worden. Een ander belangrijk punt is de actieradius van de fiets. De actieradius, zegt iets over hoeveel kilometer een fiets kan afleggen voordat de accu op raakt.

De actieradius van de Stella Forte 7V is volgens Stella zelf maximaal 150 km. Dit is vrij ver. De maximale actieradius wordt vastgesteld, onder de lichtste trapondersteuning en onder ideale omstandigheden. Omdat vaak niet sprake enkel sprake is van de lichtste trapondersteuning en constant ideale omstandigheden, wordt vaak uitgegaan van een actieradius van 95 km. Echter, is dit moeilijk om precies te bepalen, doordat de actieradius van vele factoren afhankelijk is.

6.6
Kracht
4.9
Bereik
8.7
Comfort
6.0
Design
7.0
+ Positives:
  • Afneembare accu met lange levensduur
  • Grote actieradius
  • Verende zadelpen
- Negatives:
  • Zware fiets; zonder accu zwaar trappen
  • Koppel van 40 Nm

Specification: Stella Forte 7V

Merk

Stella

Motorpositie

Voorwiel

Versnellingen

3 of 7

Type naaf

Shimano Nexus 7

Kracht (Nm)

40

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

522

Gewicht

24 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Niet geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

V brake, rollerbreak

Prijs per bereik

€ 11 per km

Type accu

Lithium-ion

Trapondersteuning

9

Maximale bereik (km)

150

Gemiddelde bereik (km)

104.4

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Stella Forte 7V”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2019 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0