Stella kruier

€2.449,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Stella Kruier - €2.449,00

Stella is een van de bekendste e-bike merken in Nederlands, die zich inzet voor een unieke rijbeleving (met een beetje hulp) voor iedereen! De elektrische fietsen zijn erg luxe en betaalbaar en zo zit dat ook met de elektrische bakfietsen. In deze review gaan wij de Stella kruier uitpluizen en proberen om jou een zo goed mogelijke beoordeling van de bakfiets te geven, zodat jij na het lezen een keuze kan maken voor de best geschikte elektrische bakfiets!

In het kort

De Stella kruier is origineel ontwikkeld voor ouders die hun kinderen overal mee naartoe willen nemen in een comfortabel vervoersmiddel. Fietsen met een normale bakfiets kan soms zwaar zijn als er meerdere kinderen (of bagage) in de bak zit(ten). Vooral als het een lange tocht is met hier en daar een heuvel. Stella speelt hier met de Stella kruier ideaal op in

Motor & Accu

De Stella kruier heeft een achterwiel motor met 9 ondersteuningsstanden! Je kan dus zelf precies bepalen wanneer jij wat voor ondersteuning wilt. De maximale snelheid van de bakfiets is 25 km/u en harder moet je ook niet willen gaan met een bak vol kinderen.
Nu gaan we verder op de achterwiel motor. De motor is gevestigd in het achterwiel en over de ondersteuning door een achterwiel motor wordt meestal gezegd dat het voelt als een duwtje in de rug. Daarnaast vinden sommige fietsers dat dit voelt als de meest natuurlijk rijbeleving, omdat een normale fiets ook wordt aangedreven vanuit het achterwiel. Bij de Stella kruier heb je amper het gevoel als of je echt geholpen wordt en de ondersteuning voelt prettig aan. Er zijn daarnaast wel wat compromissen: lastiger rijden over heuvels en bochten en meer omslachtige opstellingen voor reparaties. Hieronder nog even de voor en nadelen van een achterwiel motor:

De Stella kruier heeft een Lithium-ion accu (36V, 8,8 Ah). Er zijn nog verschillende andere soorten accu’s op de markt, maar de lithium-ion zien we het vaakst omdat het verreweg de de beste soort accu is die een elektrische bakfiets kan hebben. Daar zijn een paar redenen voor:

 1. Ze hebben een percentage van 90%
 2. De accu’s gaan langer mee en leveren ze meer stroom voor hun gewicht vergeleken met andere soorten accu’s
 3. Ze zijn milieuvriendelijker

De site van Stella geeft aan dat het maximale bereik van de accu van de Stella kruier tot 90 km is. In de werkelijkheid valt dit iets meer tegen; de actieradius is ongeveer 83 km namelijk, maar dit is bij bijna elke e-bike altijd net iets minder als op de site wordt aangeven. Daarnaast is 83 km nog steeds een prima actieradius!

Waarom je de Stella kruier wel zou moeten kopen

Laten we het als eerste hebben over de redenen waarom jij de Stella kruier zou moeten kopen. De Stella kruier is een erg fijne bakfiets voor een redelijke prijs. De prijs/kwaliteit is daarbij heel goed, want de bakfiets wordt namelijk aangeboden voor een gemiddelde prijs en beschikt daarnaast over een paar extra eigenschappen zoals veiligheidsgordels, zitkussens en een zeil voor overdekking. De bakfiets is daarnaast origineel een stadsfiets, dus ideaal om de kinderen naar school te brengen of om boodschappen mee te doen. Het is een snel vervoermiddel waar je ongeveer 25 km/u mee kan gaan als je de hoogste stand aanhoud.
Kortom:

 • Scoort hoog op comfort en kwaliteit
 • Trapt zonder ondersteuning ook licht
 • Extra eigenschappen zoals gordels en kussens

Waarom je de Stella kruier niet zou moeten kopen

Als jij een elektrische bakfiets wil gebruiken voor het vervoeren van spullen, dan is de Stella kruier waarschijnlijk niet de geschikte keuze. De bak zou natuurlijk wel bagage kunnen vervoeren, maar is oorspronkelijk ontworpen om kinderen mee te vervoeren. Daarnaast kan de bakfiets voor sommige als wat prijzig overkomen, maar dit komt door de extra eigenschappen en accessoires die erbij komen. En om eerlijk te zijn, de prijs valt nog redelijk mee voor een elektrische bakfiets. Maar wil jij toch goedkoper? Neem dan een kijkje naar de Cangoo Tour. Dit is een goedkoop alternatief die ook te vinden is op deze site!
Kortom:

 • Hoge prijs
 • Origineel een stadsfiets dus niet voor langere tochten

Samenvattend

Ben jij een ouder opzoek naar een bakfiets die comfort, veel ruimte en vooral kwaliteit biedt? Dan is de Stella Kruier bakfiets echt een aanrader! Stella fietsen staan over het algemeen bekend om het bieden van het ultieme comfort en met deze elektrische bakfiets is het niet anders. Er is genoeg ruimte in de bak voor de kinderen en de bak heeft ingebouwde bakfietskussens en gordels. Ook blijft er nog ruimte over voor extra bagage. De fiets gaat maximaal 25 km/u en heeft 9 ondersteuningen.

6.8 Total Score
Test rapport

6.8Expert Score
Kracht
5.3
Bereik
7.8
Comfort
7.2
Design
7
5.2User's score
Kracht
6.3
Bereik
4
Comfort
5
Design
5.6
PROS
 • Geeft een natuurlijke rijbeleving
 • Motor maakt bijna geen geluid
 • Lagere aankoopprijs
CONS
 • Meer gewicht aan achterwiel
 • Vanwege technisch principe meer onderhoud nodig
 • Geen gesloten kettingkast
Add your review  |  Read reviews and comments

3 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
 1. 2.35
  Kracht
  60
  Bereik
  40
  Comfort
  30
  Design
  60

  Ik heb de kuijer bakfiets nu 6 maanden in gebruik en de accu is nu al kapot! Stella kan niets voor me doen- ik moet een nieuwe accu aanschaffen van 600 euro!

  De bakfiets is loodzwaar, zonder aandrijving is het niet prettig fietsen. Ik ben zelf 1.85 meter en red het net (een kleine mamma zal dit niet lukken met kids erin)

  Daarnaast zitten er flink wat roetsplekken op het frame en laat het hout los van de bak

  WAARDELOZE FIETS!

  + PROS: mooi design met leren handgrepen en zwarte bak
  - CONS: waardeloze kwaliteit: -5 maanden gebruikt (6 x opgeladen) en accu is kapot (vervang kosten: 600 euro!) -binnen 2 weken roest op frame (staat onder een afdak) -binnen een maand verf van de bak - hele zware fiets- zonder aandrijving niet prettig (ik ben 1.80 meter, dus kan wat hebben) - zadel zit niet lekker - batterij is snel leeg. Denk dat ik 30 km erop kon fietsen (was 2 dagen school, boodschappen, sport ritjes) -kracht- eerste 3 keer peddelen zelf doen en dan komt de aandrijving op gang. Heuvels op is dan geen probleem
  Helpful(4) Unhelpful(0)You have already voted this
 2. Reply
  Maarten De Vriendt 16 juni 2020 at 13:38
  0.75
  Kracht
  30
  Bereik
  0
  Comfort
  20
  Design
  10

  Ook ik heb hier slechte ervaring mee. Na 6 maanden is de voorvork scheef getrokken. Volgens iedereen die ik erover spreek en de vork laat zien is hij echt slecht gelast

  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this
 3. 4.75
  Kracht
  100
  Bereik
  80
  Comfort
  100
  Design
  100

  Ben heel blij met mijn Stella Kruijer. Heb er twee jaar lang vijf dagen per week ruim een half uur tot anderhalf uur per dag op gefietst, met veel bagage, kinderen, boodschappen, fietstochten mee gemaakt van een uur of langer.. De fiets voelt stabiel en veilig en heeft me al heel wat tijd en energie bespaard. Afgezien van een reparatie door ons eigen toedoen geen problemen mee gehad en toch zwaar belast en veel mee gefietst.

  + PROS: Zeer stevig frame, kan flink belast worden zonder probleem Robuust Stabiel op de weg vanwege model Duurzaam, gaat lang mee, zelfs met veel en vaak belasten/gebruik
  - CONS: Kan tot 20 km per uur Bak heeft snel beschadigingen Komt wat traag op snelheid
  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0