Livorno Steps Smits Edition

2,099.00

Add to compare
5.9
Expert ScoreRead review
  • Bereik: 100 km
  • Prijs/Bereik: €21 per km
  • Snelheid: 25 km/h

Stella is een vrij bekend merk voor fietsen in de Nederlandse volksmond. En dat is niet raar! Er word namelijk best wel veel reclame voor gemaakt. Maar dat is het niet alleen, Stella levert ook gewoon kwaliteit. Dit merk wilt zorgen voor een luxe en fijne fietservaring. Ook staat de prijs/kwaliteitsverhouding hoog in het vaandel bij dit merk, iedereen moet fijn kunnen fietsen. Om dit te bereiken, heeft Stella verschillende soorten fietsen voor verschillende doelgroepen. Wij willen ervoor zorgen dat jij daar een beetje jouw weg in vind, en daarom reviewen wij op deze website verschillende elektrische fietsen. Dat scheelt jou weer zeeën van tijd, en zo heb je binnen de kortste keren een fiets die bij jou past!
Deze keer testen we de Livorno Steps van Stella. De review daarvan zie je hier. Je vind in deze review de voor- en nadelen van deze fiets, onze ervaring met de accu, remmen en motor, en we vertellen je voor wat voor soort fietser deze fiets perfect is en waarom. Lees dus snel door! Hopelijk helpen wij jou hiermee wat verder in jouw zoektocht naar de beste e-bike!

In het kort

Allereerst maak ik even een korte samenvatting van alle specificaties van deze fiets. Dit is eigenlijk vooral handig voor de mensen die niet heel veel tijd hebben om de hele review door te lezen, maar wel willen weten wat ze kunnen verwachten van de Livorno Steps. Deze elektrische fiets is krachtig dankzij de Shimano Steps motor met een koppel van 50 Nm. Deze motor zit in het midden van de fiets.
Daarnaast heeft deze fiets een accu die uitneembaar is met een capaciteit van 418 Wh. Deze bevindt zich boven het achterwiel. Daarnaast gaat de accu lang mee en kent hij een lage zelfontlading.
Volgens Stella zit er een actieradius op deze fiets van 100, maar als je de capaciteit van de accu meetelt, kom je realistisch gezien dichterbij de 75.
Er zit vering in de voorvork en de de zadelpen en het zadel is gemaakt van gel, dus comfort kun je ook vinden bij deze fiets.
De fiets heeft 8 versnellingen, weegt inclusief de accu maar 25,3 kg en heeft een gesloten kettingkast. Daarnaast maakt hij gebruik van hydraulische schijfremmen in het voor- en achterwiel.
Als extra’s zitten er op deze fiets een walk assist en een trapkracht- en rotatiesensor. Daardoor weet je meteen hoeveel trapondersteuning je nodig hebt en hoef je hier zelf niks voor te doen, want dit wordt automatisch voor jou geregeld. Hiervan heb je echter maar 3 standen.
Al deze elementen zorgen ervoor dat de fiets geschikt is voor dagelijks gebruik door de stad, maar ook voor de langere fietstochten. Een echte hybride dus!

De remmen

Deze e-bike maakt handig gebruik van hydraulische schijfremmen. Deze remmen zitten aan de voor- en achterkant van de fiets. Dit houdt in dat jij krachtig kunt remmen als het nodig is, maar ook heel geleidelijk zodat je geen heftige schok krijgt. Een schijfrem kan de remkracht namelijk goed doseren waardoor jij nergens last van hebt tijdens het remmen. Ook bij nat weer behouden deze soort remmen hun kracht. En als laatste voordeel krijg je geen slag in je wiel van deze remmen.

De accu

Op deze fiets vind je een Li-ion accu van Shimano Steps. Deze accu gaat lang mee dankzij zijn capaciteit van 418 Wh. De accu zit boven het achterwiel en is makkelijk uitneembaar. Daarnaast is de zelfontlading laag. Maar als je hem dan toch moet opladen, duurt dat maximaal 4 uur. Je kunt hem gebruiken voor 60-100 km elektrische voortstuwing bij deze fiets voordat hij leeg is. Daarnaast kun je deze accu ongeveer 1000 keer opladen voordat je merkt dat het opladen langer duurt. De accu van Shimano Steps is ook vrij compact dus je hebt er ook geen last van als het om uiterlijk gaat. Dit is toch ideaal?

De motor

De Livorno Steps beschikt over een motor die aansluit op het type accu, namelijk ook van Shimano Steps, en wel dezelfde serie! En dat is alleen maar mooi, want dat zorgt voor een soepele samenwerking tussen de twee. Deze motor is duurzaam en gaat dus lang mee door elk type weer. Geloof me, dit scheelt heel veel voor jouw portemonnee. Daarnaast is hij ook lekker compact en zit hij in het midden, dus esthetisch gezien zul je ook helemaal geen last hebben van deze motor. Als je echter na gaat denken over het geluid wat deze motor produceert, kan dat je misschien tegenstaan. Hij is namelijk niet muisstil, maar gelukkig ook niet heftig hard. Dit geeft ergens ook wel weer aan dat de motor krachtig is, dus dat is dan weer een goed ding. Daarnaast is de motor ook erg licht en makkelijk te bedienen. De motor heeft een koppel van 50 Nm.

Extra functies en comfort

Qua comfort zit je ook goed bij deze fiets. Er zit namelijk vering in de zadelpen én de voorvork. En alsof dat nog niet genoeg was, heb je ook nog gel in het zadel bij deze fiets, wat ervoor zorgt dat echt elke hobbel wordt opgevangen. Daarnaast wordt de ondersteuning automatisch geregeld door de trapkracht- en rotatiesensor. Jij hoeft hier helemaal niks voor te doen want deze sensor detecteert hoeveel kracht jij zet en stuurt dat door naar het motormanagement. Hierdoor weet de fiets precies welke ondersteuning jij nodig hebt. De fiets beschikt over 8 versnellingen, wat hem ideaal maakt als hybride. En dankzij de Walk-Assist krijg jij ook een spreekwoordelijk zetje in de rug waar dat nodig is. Deze kun je bedienen bij het rechter handvat.

Tot slot

Om het nog even mooi af te ronden, ga ik hier nog even vertellen voor wie de fiets is geschikt. Ook kun je de fiets kopen als je op de knop hieronder klikt, dan hoef je hem zelf niet meer te zoeken! In principe is het werk dus al voor je gedaan. Deze fiets is geschikt voor meerdere soorten fietsers. Je kunt hem dagelijks gebruiken naar je werk of voor de boodschappen, maar ook voor langere tochten leent deze fiets zich goed. Dit is te danken aan de 8 versnellingen en de Walk-Assist. Dat zijn echt de functies die deze e-bike maken tot wat hij is!
Denk je dat deze elektrische fiets iets voor jou is? Klik dan op de knop hieronder!

5.9
Kracht
5.0
Bereik
5.8
Comfort
6.5
Design
6.0
+ Positives:
  • 50 Nm Motor
  • Handmatig en automatische Di2 schakeling
  • Accu met lange levensduur
- Negatives:
  • Motor maakt geluid
  • 3 trapondersteuningsstanden
  • Halfopen kettingkast

Specification: Livorno Steps Smits Edition

Merk

Stella

Motortechniek

Shimano Steps E6000

Motorpositie

Midden

Type naaf

Shimano Nexus Di2

Kracht (Nm)

50

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

500

Gewicht

26.9 kg

Kettingkast

Hybrid

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Hydraulische remmen

Prijs per bereik

€ 21 per km

Type accu

Lithium-ion

Trapondersteuning

3

Gemiddelde bereik (km)

100

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Livorno Steps Smits Edition”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Livorno Steps Smits Edition
Livorno Steps Smits Edition

2,099.00

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0