Stella Livorno Superior FDST

(1 klantbeoordeling)

2,099.00

Add to compare
6.4
Expert ScoreRead review
 • MAX-Bereik: 130 km
 • MIN-Bereik: 104.4 km
 • Prijs/Bereik: €12 per km
 • Snelheid: 25 km/h

De Stella Livorno Superior is een luxe elektrische fiets die gecombineerd met zijn comfort en bereik perfect is voor stadsritten. Zowel de Stella Livorno Superior MDB (middenmotor) als de Stella Livorno Superior FDST(voorwielmotor) zijn geïntroduceerd in 2019. In andere woorden, deze modellen zijn heel erg nieuw. Het indruk dat Stella afgeeft bij het verkoop en ontwerpen van deze fiets is dat het duidelijk gericht is op de consument die wat meer luxe en comfort zoekt en daar bereid is voor te betalen.

Toen de FDst voor het eerst uitkwam was het alleen beschikbaar met een optie qua versnellingen, dit is echter aangepast en ook de FDST is beschikbaar in 3, 7 en 8 versnellingen. De FDST heeft een gesloten kettingkast zoals te verwachten is bij de meeste fietsen die Stella aanbiedt. Over het algemeen is een gesloten kettingkast altijd aan te raden. Een gesloten kettingkast heeft namelijk veel minder onderhoud nodig dan een die deels of geheel open is. De Liverno Superior FDST weegt in totaal 27.1 kg, dat is inclusief een accu van 3.6 kg. Dit maakt de FDST dus een stuk zwaarder dan de MDB.

De voorvork van deze e-bike is dual shock geveerd. De zadel is gemaakt van gel en is ook geveerd. De FDST beschikt over hydraulische schijfremmen integenstelling tot de traditionele rollerbreaks. Deze type rem word over het algemeen als veiliger en betrouwbaarder beschouwt.

Verdere informatie over de accu

De FDST gebruikt een Lithium ion accu als energiebron. Dit type batterij begint de afgelopen jaren steeds meer de voorkeur te krijgen tenopzichte van andere soorten accus. Lithium ion accus hebben tenopzichte van andere een grote capaciteit gepaard met een lage zelfontlading. De accucapaciteit van de FDST is 522 Wh, wat hoger is als je hem vergelijkt met zijn soortgenoot.

De accu is gevestigd onder de bagagedrager, en is daarnaast ook afneembaar. De voordeel van een uitneembare accu is dat je de accu gemakkelijk bij elk stopcontact kunt opladen. Hiervoor is het niet nodig om de hele fiets mee te nemen. Daarnaast zorgt het ook voor een sneller lading, omdat de accu sneller oplaadt op kamertemperatuur.

Verdere algemene informatie

De motor van FDST is gevestigd aan de voorwiel. Stella heeft hiervoor gekozen om een betere verdeling van gewicht te krijgen voor deze e-bike. De koppel van de FDST is 40 Nm. De koppel bepaalt de trekkracht dat de elektrische fiets kan hebben. Hoe sterker de koppel des te meer kracht de elektrische fiets heeft om te trekken. De echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 9 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-bike.

Op de laagste trapondersteuning zou de Stella Livorno Superior FDST een actieradius van 130 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Stella Livorno Superior ligt op ongeveer 104 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

6.4
Kracht
10
Bereik
10
Comfort
6.5
Design
7.0
+ Positives:
 • Afneembare accu met lange levensduur
 • Weinig onderhoud vereist; dichte kettingkast
 • Lage zelfontlading van de accu
 • Accucapaciteit:522 Wh
 • Luxe afwerking
- Negatives:
 • Prijs
 • Koppel: 40 Nm

Specification: Stella Livorno Superior FDST

Merk

Stella

Motorpositie

Voorwiel

Versnellingen

3, 7 of 8

Trapondersteuning

9

Type naaf

Shimano Nexus 3, 7 of 8

Kracht (Nm)

40

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

522

Gewicht

27,1 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Hydraulische schijfremmen

Prijs per bereik

€ 18 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

130

Gemiddelde bereik (km)

104.4

1 review for Stella Livorno Superior FDST

4.0 out of 5
0
1
0
0
0
Write a review
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating
 1. Jan

  Ik rijd zelf sinds een paar weken deze fiets hij bevalt mij uitstekend ik kan bijna twee weken op en neer rijden naar mijn werk zonder de fiets op te hoeven laden. Hij rijd erg soepel en de ondersteuning voelt natuurlijk aan ik gebruik zelf nooit hoger dan stand 4 en dat bevalt uitstekend de remmen zijn grandioos hydraulische schijfremmen werken perfect ook de versnellingen werken uitstekend de verlichting is goed al had de dagrijdverlichting van mij niet gehoeven

  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

  Add a review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Stella Livorno Superior FDST
  Stella Livorno Superior FDST

  2,099.00

  Beste Elektrische fiets 2019 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
  Logo
  Login/Register access is temporary disabled
  Compare items
  • Total (0)
  Compare
  0