Stella Livorno Superior FDST

2.099,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs

De Stella Livorno Superior is een luxe elektrische fiets die gecombineerd met zijn comfort en bereik perfect is voor stadsritten. Zowel de Stella Livorno Superior MDB (middenmotor) als de Stella Livorno Superior FDST(voorwielmotor) zijn geïntroduceerd in 2019. In andere woorden, deze modellen zijn heel erg nieuw. Het indruk dat Stella afgeeft bij het verkoop en ontwerpen van deze fiets is dat het duidelijk gericht is op de consument die wat meer luxe en comfort zoekt en daar bereid is voor te betalen.

Toen de FDst voor het eerst uitkwam was het alleen beschikbaar met een optie qua versnellingen, dit is echter aangepast en ook de FDST is beschikbaar in 3, 7 en 8 versnellingen. De FDST heeft een gesloten kettingkast zoals te verwachten is bij de meeste fietsen die Stella aanbiedt. Over het algemeen is een gesloten kettingkast altijd aan te raden. Een gesloten kettingkast heeft namelijk veel minder onderhoud nodig dan een die deels of geheel open is. De Liverno Superior FDST weegt in totaal 27.1 kg, dat is inclusief een accu van 3.6 kg. Dit maakt de FDST dus een stuk zwaarder dan de MDB.

De voorvork van deze e-bike is dual shock geveerd. De zadel is gemaakt van gel en is ook geveerd. De FDST beschikt over hydraulische schijfremmen integenstelling tot de traditionele rollerbreaks. Deze type rem word over het algemeen als veiliger en betrouwbaarder beschouwt.

Verdere informatie over de accu

De FDST gebruikt een Lithium ion accu als energiebron. Dit type batterij begint de afgelopen jaren steeds meer de voorkeur te krijgen tenopzichte van andere soorten accus. Lithium ion accus hebben tenopzichte van andere een grote capaciteit gepaard met een lage zelfontlading. De accucapaciteit van de FDST is 522 Wh, wat hoger is als je hem vergelijkt met zijn soortgenoot.

De accu is gevestigd onder de bagagedrager, en is daarnaast ook afneembaar. De voordeel van een uitneembare accu is dat je de accu gemakkelijk bij elk stopcontact kunt opladen. Hiervoor is het niet nodig om de hele fiets mee te nemen. Daarnaast zorgt het ook voor een sneller lading, omdat de accu sneller oplaadt op kamertemperatuur.

Verdere algemene informatie

De motor van FDST is gevestigd aan de voorwiel. Stella heeft hiervoor gekozen om een betere verdeling van gewicht te krijgen voor deze e-bike. De koppel van de FDST is 40 Nm. De koppel bepaalt de trekkracht dat de elektrische fiets kan hebben. Hoe sterker de koppel des te meer kracht de elektrische fiets heeft om te trekken. De echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 9 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-bike.

Op de laagste trapondersteuning zou de Stella Livorno Superior FDST een actieradius van 130 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Stella Livorno Superior ligt op ongeveer 104 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

6.4 Total Score
Test rapport

6.4Expert Score
Kracht
4.5
Bereik
7.6
Comfort
6.5
Design
7
8.5User's score
Kracht
8.2
Bereik
8.6
Comfort
8.6
Design
8.6
PROS
 • Afneembare accu met lange levensduur
 • Weinig onderhoud vereist; dichte kettingkast
 • Lage zelfontlading van de accu
 • Accucapaciteit:522 Wh
 • Luxe afwerking
CONS
 • Prijs
 • Koppel: 40 Nm
Add your review  |  Read reviews and comments

3 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
 1. 4
  Kracht
  80
  Bereik
  80
  Comfort
  80
  Design
  80

  Ik rijd zelf sinds een paar weken deze fiets hij bevalt mij uitstekend ik kan bijna twee weken op en neer rijden naar mijn werk zonder de fiets op te hoeven laden. Hij rijd erg soepel en de ondersteuning voelt natuurlijk aan ik gebruik zelf nooit hoger dan stand 4 en dat bevalt uitstekend de remmen zijn grandioos hydraulische schijfremmen werken perfect ook de versnellingen werken uitstekend de verlichting is goed al had de dagrijdverlichting van mij niet gehoeven

  Helpful(2) Unhelpful(0)You have already voted this
 2. 4.35
  Kracht
  80
  Bereik
  90
  Comfort
  90
  Design
  90

  Sinds 2mnd heb ik de fiets hiervoor de gazelle. De stella Livorno gold fdst bevalt mij prima ik heb hem hoofdzakelijk voor recreatie gebruik met de camper gaat hij natuurlijk mee. Hij heeft een goed balans (wegligging) Ondersteuning werkt goed en de naafversnelling is perfect en natuurlijk de remmen hydraulische die ook perfect werken kortom ik ben erg tevreden met mijn nieuwe fiets en ben benieuwd hoe hij het in berglanden doet.

  Helpful(2) Unhelpful(0)You have already voted this
 3. 4.85
  Kracht
  90
  Bereik
  100
  Comfort
  100
  Design
  100

  hi i just had one but no user manual could you tell me how you get into the settings

  - CONS: no user manual
  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0