Stella Livorno Superior MDB

2.099,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs

De Stella Livorno Superior is een luxe elektrische fiets die ideaal is voor stadsritten. Zowel de Stella Livorno Superior MDB (middenmotor) als de Stella Livorno Superior FDST(voorwielmotor) zijn geïntroduceerd in 2019, wat het model dus heel erg nieuw maakt. Het indruk dat afgeeft bij deze e-bike is dat het richt op wat luxere afwerking en een modern uiterlijk.

In tegenstelling tot het Liverno Superior FDST model is de MDB model beschikbaar met 3,7 en 8 versnellingen. De MDB heeft een gesloten kettingkast zoals de meeste fietsen van Stella. Een gesloten kettingkast is altijd aan te raden want het zorgt ervoor dat de fiets minder onderhoud nodig heeft. De Liverno Superior MDB weegt in totaal 26.3 kg, dat is inclusief een accu van 2.6 kg.

De voorvork van de fiets is met een dual shock geveerd, terwijl de zadel gemaakt is van gel en ook geveerd is voor extra comfort. In tegenstelling tot andere Stella fietsen heeft de MDB hydraulische schijfremmen inplaats van minder veilige rollerbreak remmen.

Verdere informatie over de accu

Zoals vaak bij Stella fietsen, is er ook voor de MDB gekozen voor een Lithium ion accu. Dit is de meest gebruikte accu in de nieuwe generatie elektrische fietsen. Lithium ion heeft een voorkeur tenopzichte van andere soorten accus omdat het een grote capaciteit heeft maar juist een lage zelfontlading. De accucapaciteit bedraagt in dit geval 400 Wh, wat vergeleken met andere fietsen in zijn klasse wel aan de lage kant is.

De accu is gepositioneerd onder de bagagedrager en deze is afneembaar. Dit betekent dat je gemakkelijk de accu thuis kunt opladen bij een stopcontact die niet al te lastig te bereiken is. Daarnaast laadt de batterij optimaler op kamertemperatuur dan koudere temperaturen.

Verdere algemene informatie

In tegenstelling tot de meeste elektrische fietsen die Stella aanbiedt heeft de Stella Livorno Superior MDB een middenmotor . Een middenmotor is volgens Stella fijner voor mensen die moeite hebben met gewicht houden in een fiets. In ons ervaring is een middenmotor qua locatie altijd beter qua verdeling van je balans. Het voelt ook natuurlijker als je overstapt van een gewone niet elektrische fiets. De koppel van de motor (motorkracht) van de Livorno is 40 Nm. Hoe hoger deze waarde des te meer trekkracht je kunt verwachten van de fiets. Hierbij is het handig om te weten dat 80 Nm het hoogste waarde is, en 10 Nm het laagste.

De MDB heeft 4 trapondersteuningen waar je uit kunt kiezen. Met deze instelling kan je bepalen hoeveel hulp de motor van de e-bike je moet bieden tijdens het fietsen. Een lagere stand betekent dus dat jij veel meer kracht moet zetten, terwijl een hogere stand er vrijwel niks van je wordt vereist. Daarnaast beschikt deze fiets ook een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. De trapondersteuning heeft ook enorm invloed op de actieradius van de fiets.

Op de laagste stand trapondersteuning, zou de Stella Livorno Superior MDB een actieradius van 130 km kunnen bereiken. In werkelijkheid ligt de actieradius van de Stella Livorno Superior MDB op 80 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

6.1 Total Score
Test rapport

Kracht
4.4
Bereik
6.3
Comfort
6.5
Design
7.0
PROS
  • Afneembare accu met lange levensduur
  • Weinig onderhoud vereist; dichte kettingkast
  • Lage zelfontlading van de accu
  • Luxe afwerking
CONS
  • Prijs
  • Accucapaciteit:400 Wh
  • Koppel: 40 Nm
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0