Stella Novara

2.299,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs

De Stella Novara is een krachtige fiets met systemen en een hoge actieradius zoals je niet bij veel fietsen ziet. Het heeft krachtige ondersteuning, om er voor te zorgen dat je alle andere fietsers achter je in het stof kan laten bijten. De prijs is best hoog, maar voor de goede kwaliteit vind ik het waard. De fiets heeft een krachtige MPF middenmotor. De fiets heeft een mooi en strak uitleg en zal zeker niet lelijk er uit zien op de weg.

De Stella Novara komt met een speciale type naaf: de NuVinci 330 Manual. Dit is niet een standaard versnelling zoals je vaak ziet bij andere fietsen waarbij het trapsgewijs werkt maar werkt een beetje zoals een knop bij een douche of een kraan. Als je de knop een kant op draait komt er steeds meer water uit. Hetzelfde principe geld bij de Novara, maar dan in plaats van geleidelijk meer water te krijgen pas je geleidelijk je versnelling aan. Dit is een soepele manier van versnellingen aanpassen en kan de schokken die veel mensen ervaren als ze op een trapsgewijze manier een versnelling aanpassen verhelpen. Met schokken bedoel ik het kleine moment wanneer je een (trapsgewijze) versnelling verandert en de fiets en jij even moeten wennen aan de nieuwe versnelling. De fiets heeft een totaal gewicht van 26 kg. Dit is inclusief de accu die er bij hoort. Dit soort versnellingen zijn traploze versnellingen. 

Zowel de zadelpen als de voorvork van de Novara zijn geveerd wat helpt met het absorberen van schokken. De achter- en voorremmen zijn voorzien van v-brakes wat de Novara een krachtig remmechanisme geeft zodat je niet zomaar een linea recta charge tegen een muur of auto doet maar snel kan remmen.

Verdere informatie over de accu

De Stella Novara wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een accucapaciteit van  400 Wh lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaat.

Verdere algemene informatie

De Stella Novara heeft een middenmotor. Middenmotors zorgen vaak voor meer stabiliteit en flexibiliteit voor fietsen door de centrale positie van de motor. De koppelkracht van deze motor is geschat rond 50 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een gemiddeld sterke fiets maar met nog wel genoeg ondersteuning om je veel te helpen op de weg.

De Novara heeft een hoge actieradius. Op de laagste trapondersteuning zou de Novara een actieradius van 110 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Novara ligt op ongeveer 80 km. Dit is niet compleet exact te bepalen omdat het door veel verschillende factoren beïnvloed kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd links op uw stuur en met het display scherm kan je kiezen tussen 10 ondersteuningsstanden. Dit is meer dan het gemiddelde dus je krijgt veel ruimte om te kiezen wat jij comfortabel vindt! Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6 Total Score

Kracht
5.3
Bereik
5.2
Design
7.5
Comfort
6.0
PROS
  • Midden motor
CONS
  • Prijs
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
  1. wat kost een oplader van de Novara (5 pins en 8cm doorsnee)

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0