Stella trekking premium MDB

€1.999,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: stella trekking premium MDB - €1.999,00

De Stella Trekking Premium is een nieuwe sportieve model van Stella die in 2019 voor het eerst is uitgebracht. De indruk die Stella geeft bij deze fiets is dat het een sportieve variant is van hun gewone fietsen maar nog wel prima te gebruiken is als stadsfiets. Dit indruk lijkt wel redelijk te kloppen als gekeken wordt naar de frame van deze elektrische fiets. De Trekking zijn frame komt over als tussenweg tussen stads- en mountainbike.

De Stella Trekking Premium heeft een Shimano Alivio 9 naaf en is beschikbaar in 9 versnellingen. De kettingkast van de Trekking is halfopen wat minder gunstig is. Een halfopen kettingkast vereist namelijk wel regelmatig onderhoudt en er bestaat altijd een kans dat de ketting eraf gaat. Stella Trekking Premium weegt in totaal 24.9 kg, dat is inclusief een accu van 2.5 kg. Hierdoor is deze e-bike qua gewicht rond het gemiddelde op de markt.

Zowel de voorvork als de zadel van deze elektrische fiets zijn geveerd. De Trekking beschikt zowel bij de voor- en achterwiel over Shimano schrijfremmen integenstelling tot de traditionele V-brake en Rollerbreaks.

Verdere informatie over de accu

De Stella Trekking Premium MDB is uitgerust met een Lithium ion accu. Lithium ion is samen met Lithium Polymeer een van de meest populaire accusoorten in de huidige markt. Dat is ook niet zomaar! Lithium accu’s hebben een heel hoge accucapaciteit per kg vergelijken met andere batterij soorten. Daarnaast hebben ze een heel lage zelfontlading. Dit betekent dat de accu een hoger actieradius heeft voor hoeveel hij in totaal weegt, maar ook langer meegaat. Het enige nadeel van een Lithium ion batterij is eigenlijk de prijs want die is hierdoor van nature ook duurder. De accucapaciteit van de Stella Trekking Premium is 396 Wh, wat lager is als je hem vergelijkt met zijn soortgenoten.

De locatie van de batterij is anders dan de meeste Stella fietsen. Deze is namelijk aan de De accu is gevestigd aan het voorbuis en niet onder de bagagedrager. De accu is afneembaar en kan dus gemakkelijk meegenomen worden naar een stopcontact die meer bij de hand ligt dan in de schuur. Daarnaast zorgt het ook voor een sneller lading, omdat de accu sneller oplaadt op kamertemperatuur.

Verdere algemene informatie

De motor van Trekking Premium is gevestigd in het midden van de fiets (vandaar ook de MDB dat bij de naam is toegevoegd). Er is gekozen voor een Bosch Active Line Plus middenmotor. Samen met de plaats van de accu zorgt dit ervoor dat de meeste gewicht in het midden van de frame is gevestigd, wat fijner is bij een sportieve fiets en zorgt voor wat meer controle tijdens het fietsen. De koppel van de Trekking is 50 Nm. De koppel, ook wel motorkracht, bepaalt de trekkracht die de fiets heeft. In andere woorden, des te hoger de koppel des te meer kracht je kunt verwachten tijdens het optrekken van stilstand of bij heuvels. De echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 4 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-bike.

Op de laagste trapondersteuning zou de Stella Trekking Premium MDB een actieradius van 130 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Stella Trekking Premium MDB ligt op ongeveer 79.2 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

8.2 Total Score
Test rapport

Kracht
6.5
Bereik
9.2
Comfort
9.2
Design
8.0
PROS
  • Sportfiets
  • Middenmotor
  • Lage zelfontlading van de accu
CONS
  • Prijs
  • Koppel: 40 Nm
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0