Stella Vicenza Superior MDB

2.199,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Stella Vicenza Superior MDB - 2.199,00

De Stella Vicenza Superior MDB is alternatief van de Stella Vicenza Superior met als hoofdverschil de locatie en de motor van de fiets. De Vicenza Superior serie is over het algemeen een elektrische fiets ontworpen speciaal voor senioren. Deze serie is daarom ook in 2017 door de consumentenbond bekroont als “Beste koop”. Het nieuwe MDB model dat sinds 2019 voor het eerst is uitgekomen is gemaakt omdat men heel veel vraag had naar het zelfde fiets die wat meer geschikt was als toerfiets.

De Stella Vicenza Superior MDB is beschikbaar in 3 verschillende modellen. Je kunt kiezen tussen het V3 ( 3 versnellingen), V7( 7 versnellingen) of V8( 8 versnellingen). De prijs is per model 200 euro duurder. In andere woorden, de V7 is 200 euro duurder dan de V3, en de V8 200 euro duurder dan de V7. Verder zijn alle modellen identiek! De kettingkast van deze elektrische fiets is gesloten. Dit betekent dat deze e-bike minder onderhoud eist. Een gesloten kettingkast is hierdoor altijd aan te raden. De Vicenza Superior MDB weegt in totaal 26.7 kg (inclusief een accu van 2.6 kg). Hierdoor is de Vicenza Superior MDB zwaarder dan de gemiddelde e-bike op de markt.

De voorvork van deze e-bike is geveerd met een Dual shock vering. De zadel is ook geveerd. De Vicenza Superior MDB beschikt over hydraulische schijfremmen zowel voor- als achterop.

Verdere informatie over de accu

Stella is heel erg consequent in het kiezen van Lithium ion accu’s. Lithium ion is samen met zijn soortgenoot Lithium Polymeer sterk aan te raden als keuze voor elektrische fiets accu. Dit komt mede door het feit dat deze soort batterijen veel langer meegaan! Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelf ontlading, en een hoge accucapaciteit per kg. De accucapaciteit van de Vicenza Superior MDB is 400 Wh, wat aan de lage kant is als je het vergelijkt met andere soortgenoten.

De accu zelf is te vinden onder de bagagedrager, en deze is afneembaar. Dit betekent dat je de accu gemakkelijk mee naar binnen kunt nemen om bij een stopcontact op te laden. Hierdoor hoef je niet de hele fiets mee te sleuren door te tuin of zelfs de woonkamer/hal. Daarnaast is opladen in kamertemperatuur altijd aan te raden, omdat lithium batterijen sneller opladen op kamertemperatuur.

Verdere algemene informatie

De motor van MDB is zoals we eerder hebben verteld gevestigd in het midden van de e-bike. De motor zelf is een Bosch Active Line motor met een koppelkracht van 40 Nm. De kracht van de koppel geeft aan hoe veel trekkracht de fiets uiteindelijk heeft bij het stijgen van een heuvel of bij het optrekken. Hoe groter deze kracht ( wat ligt tussen 10-80 Nm) des te beter.

Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 4 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-bike.

Op de laagste trapondersteuning zou de Stella Vicenza Superior MDB een actieradius van 130 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Vicenza Superior MDB ligt op ongeveer 80 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

6.5 Total Score
Test rapport

6.5Expert Score
Kracht
4.9
Bereik
8.7
Comfort
6.5
Design
6
6User's score
Kracht
6
Bereik
6
Comfort
6
Design
6
PROS
 • Geschikt voor bergachtige gebieden
 • Middenmotor
 • Ideaal voor Senioren
CONS
 • Grotere kans op slijtage
 • Prijs per km is hoog
 • Accucapaciteit: 400 Wh
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
 1. 3
  Kracht
  60
  Bereik
  60
  Comfort
  60
  Design
  60

  Het is een heerlijke fiets alleen vertoont hij “zwabbergedrag” op ongelijk wegdek.

  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0