Stella Vicenza Superior Nero Steps

2.799,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs

Stella is een van de bekendste elektrische fietsmerken in Nederland, die zich inzet voor een unieke en luxe rijbeleving. Daarnaast is een van hun voornaamste doelen ervoor te zorgen dat hun fietsen voor iedereen toegankelijk zijn. Stella heeft daarom verschillende soorten e-bikes voor verschillende doelgroepen.
Omdat iedereen het de laatste tijd over hun nieuwe model heeft, leek het ons een goed idee om er een kijkje naar te nemen. Deze review gaat over de Stella Vicenza Superior Nero Steps; het nieuwste lid van de Stella familie met een aantal super high tech eigenschappen. In deze review wordt de Vicenza Superior Nero Steps beoordeeld en willen wij jou helpen een duidelijk beeld te krijgen van de e-bike. Hierdoor kan jij, na het lezen, zonder twijfels een goede keuze kan maken voor de geschikte elektrische fiets voor jou!

In het kort

Laten we beginnen met een korte uitleg van de fiets. De belangrijkste en meest interessante eigenschap van deze fiets is het Di2 elektrische automatische 8 versnellingen schakelsysteem (dat is nog eens een mond vol). Di2 staat trouwens voor state-of-the-art technologie, die zich heeft bewezen in profkoersen. Dit systeem is echt ideaal voor degene die met hun fiets graag bergachtige gebieden betreden. De fietst past zich aan, aan jouw tempo zodat je niet het gevoel heb dat je de hele tijd zit te klungelen met het aanpassen van de versnelling. Zo kun je optimaal van de natuur genieten! Je kan er trouwens zelf voor kiezen of je wil dat het systeem automatisch schakelt of niet. Naast het schakelsysteem zorgen de hydraulische schijfremmen ervoor dat jij zal stilstaan binnen een halve seconde. Dit klinkt misschien niet als een ‘big deal’ maar je weet maar nooit wanneer er een hert over de weg rent…

De motor

Nu we het kort hebben gehad over een paar eigenschappen van de fiets is het tijd om door te gaan naar de motor. De Vicenza Superior Nero Steps heeft een Shimano steps middenmotor met 3 ondersteuningsstanden.
Met een middenmotor is het makkelijker om heuvels op te fietsen, omdat de motor simpelweg meer vermogen kan generen. Hierdoor zijn elektrische fietsen met een middenmotor bijna altijd ontworpen om mee in gebergtes te fietsen. en middenmotor wordt gezien als de beste keuze, omdat de trapondersteuning het natuurlijkst is. Daarnaast zit het zwaartepunt in het midden waardoor er meer stabiliteit is tijdens het fietsen en de fiets makkelijk opgetild kan worden. Het nadeel aan een middenmotor is dat er meer onderhoud nodig is door de hogere kans op slijtage. Daarnaast kan de motor soms luidruchtig zijn bij het trappen op de hoogste versnelling (met luidruchtig wordt een lichte ruis bedoeld).

De accu

De accu van een e-bike is na de motor het belangrijkste onderdeel. De Superior Nero heeft een Shimano lithium ion accu. Tegenwoordig hebben de meeste e-bikes zo’n accu onder andere omdat ze beter zijn voor het milieu. Het is een ‘must’ om, bij het beoordelen en uiteindelijk kopen van een e-bike, ook te kijken naar de actieradius. Dit is namelijk de afstand die de e-bike kan afleggen, voordat de batterij weer opgeladen moet worden. Bij de Superior Nero is dit ongeveer 100 km. Natuurlijk gaat het bij een hogere stand sneller en bij een lagere stand minder snel. Jij zult zelf moeten bepalen de radius bij jouw stijl van fietsen past. Wat ik wel kan zeggen over de bike is dat hij nog steeds prettig fiets wanneer de accu leeg is. Sommige elektrische fietsen trappen dan zwaarder, maar dat is bij deze niet het geval. Dit is fijn om te weten, omdat de accu zo leeg gezogen wordt als de motor op de hoogste standen werkt.

Tot slot

De Vicenza Superior Nero Steps is een topper voor degene die graag rijden door berggebieden en daarbij extra high tech eigenschappen willen. In deze review hebben wij het vooral over bergachtige gebieden gehad, maar dit betekent niet dat de Superior niet in de stad gebruikt kan worden. Integendeel zelfs! De fiets is multifunctioneel en het zal geen verassing zijn als deze e-bike binnenkort als beste getest zal worden.

5.6 Total Score
Test rapport

Kracht
4.8
Bereik
4.9
Comfort
6.5
Design
6.0
PROS
  • Trapondersteuning is natuurlijker
  • Meer stabiliteit
  • Dosering verloopt preciezer
  • Goedkoper dan gemiddelde fiets met middenmotor
CONS
  • Grotere kans op slijtage
  • Motor soms lichtelijk hoorbaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0