Stella Vicenza Superior FDST

1.499,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Stella Vicenza Superior FDST - 1.499,00

Stella is een van de bekendste e-bike merken in Nederland, die zich inzet voor een luxe en unieke rijbeleving. Daarnaast is een van hun voornaamste doelen ervoor te zorgen dat hun fietsen voor iedereen toegankelijk zijn. Stella heeft daarom verschillende soorten e-bikes voor verschillende doelgroepen. Deze review gaat over de Stella Vicenza Superior; een elektrische fiets speciaal ontworpen voor senioren. In deze review wordt de Vicenza Superior beoordeeld en willen wij jou helpen een duidelijk beeld te krijgen van de e-bike. Hierdoor kan jij, na het lezen, zonder twijfels een goede keuze kan maken voor de geschikte elektrische fiets.

In het kort

De Stella Vicenza werd in 2014 geïntroduceerd. Sindsdien heeft Stella natuurlijk allerlei aanpassingen gedaan om de fiets te verbeteren en hieruit kwam de opvolger: de Stella Vicenza Superior. De belangrijkste verbeteringen zijn:
1. Een actieradius tot 150 km
2. Een betere en grotere display
De Stella Vicenza FDST is een stadsfiets met een sportief uiterlijk. De bike is voorzien van de sterkste voorwielmotor die er is! De meeste elektrische fietsen met een voorwielmotor hebben de kracht van ongeveer 25 Nm. De voorwielmotor van de Stella Vicenza biedt 40 Nm en dat is een groot verschil. De kracht van de motor is te besturen op de display waar je kan kiezen uit 9 ondersteuningsstanden. De fiets kan dus gebruikt worden voor in de stad wanneer je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen of fietst naar werk. Maar door deze extra eigenschappen zou je ook landschappen kunnen verkennen!

Waarom wel kopen

Nu wij de fiets kort hebben doorgelopen wordt het tijd om de voor- en nadelen te bespreken. Laten we beginnen met alle redenen waarom deze fiets een echte aanrader is! De Stella Vicenza Superior is in 2017 door de Consumentenbond verkozen tot ‘Beste Koop’. In deze test zijn er 36 verschillende e-bikes, van verschillende fietsmerken, getest op verschillende onderdelen zoals: elektrische ondersteuning, actieradius, bouwkwaliteit en de display. Met de 9 ondersteuningsstanden kan jij zelf inschatten hoeveel snelheid je nodig hebt en hiermee variëren. Het is ons opgevallen dat het schakelijk erg makkelijk gaat, waardoor jij als fietser geen snelheid verliest. Zoals je hierboven hebt gelezen heeft de Stella Vicenza de krachtigste voorwielmotor op de markt. Niet alleen dit is een voordeel, maar hij is ook nog eens fluisterstil.
Het verschil tussen een normale Stella e-bike en de Stella Vicenza heeft voornamelijk te maken met de grote van de display en het sportieve uiterlijk. Voor ouderen die in hun vrije tijd graag op de fiets stappen om rustgevende tochtjes te maken met hun partner is dit een absolute aanrader!

Waarom niet kopen

Ondanks het sportieve uiterlijk en de ondersteuning is de Vicenza niet geschikt om gebergtes mee te betreden. De fiets is daar simpelweg niet voor ontworpen. Daarnaast is ons opgevallen dat de actieradius na het lang gebruik van de fiets daalt. Voor degene die dit nog niet wisten: de actieradius is de afstand die de e-bike kan afleggen, voordat de accu leeg is. Na een tijdje te hebben gefietst op de Vicenza en de accu een aantal keren hebben opgeladen daalt de radius naar ongeveer 150 km. Begrijp me niet verkeerd, dit zijn nog steeds veel kilometers!! Daarnaast trapt de e-bike met ondersteuning natuurlijk hartstikke fijn, maar zodra de batterij leeg is het nog best een zware tocht om weer thuis te komen. De fiets trapt nou eenmaal wat zwaarder zodra de ondersteuning wegvalt.

Samengevat

De Stella Vicenza Superior is dus een uitstekende fiets voor de sportieve senioren onder ons vanwege de extra eigenschappen en niet te vergeten het luxe uiterlijk! Aan de ene kant is het een prettige stadsfiets waarmee je dagelijks ritjes kan maken en aan de andere kant kan je door de 9 ondersteuningsstanden en de krachtige voorwielmotor ook genieten van heerlijk lange fietstochten. Ohja.. en de aanschafprijs is laag dus het zal je geen kapitalen kosten haha!

6.8 Total Score
Test rapport

Kracht
4.9
Bereik
8.7
Comfort
6.5
Design
7.0
PROS
  • Scoort hoog op comfort en kwaliteit (A-merk)
  • Makkelijk bedienbaar
  • Grote display, makkelijk leesbaar
  • Comfortabel zadel
  • Lage aanschafprijs
CONS
  • Niet geschikt voor bergachtige gebieden
  • Actieradius daalt na veel gebruik
  • Trapt zwaar zonder ondersteuning
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
  1. […] Stella Vicenza Superior MDB is alternatief van de Stella Vicenza Superior met als hoofdverschil de locatie en de motor van de fiets. De Vicenza Superior serie is over het […]

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0