Tacx Neo 2T Smart

€1.099,00 €1.199,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Tacx NEO 2 Smart Fietstrainer - Direct Drive - €1.099,00
Price history
×
Price history for Tacx NEO 2 Smart Fietstrainer - Direct Drive
Latest updates:
 • €1.099,00 - 27 juni 2022
 • €617,88 - 16 juni 2022
Since: 16 juni 2022
 • Highest Price: €1.099,00 - 27 juni 2022
 • Lowest Price: €617,88 - 16 juni 2022

Als je op zoek bent naar een fietstrainer, en je wil het beste van het beste ervaren, dan kom je als vanzelf uit bij de topmodellen van Wahoo en Tacx. Voor Tacx is dit de Tacx Neo 2T Smart. Dit model is vrij prijzig, maar biedt wel alle mogelijkheden die je van een trainer mag verwachten. Met een model als dit kun je zeer specifiek trainen, en beter worden op de vlakken die jij graag wil verbeteren. Lees hier verder wat wij van dit model vinden.

De Tacx Neo 2T Smart

De Tacx Neo 2T Smart is de logische opvolger van de eerdere Tacx modellen. Tacx leidt al jaren de markt op het gebied van binnen training voor fietsen en heeft nu ook voor de meest veeleisende klanten een model op de markt gebracht. Dit is een smart trainer, wat betekent dat dit model kan communiceren met apps en computers om zo een hoogwaardige trainingservaring te creëren met de trainingsapplicaties die tegenwoordig op de markt zijn, zoals Zwift.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietstrainers letten we op een groot aantal verschillende elementen, omdat deze producten veel verschillende, specifieke eigenschappen hebben. Allereerst zullen we de belangrijkste eigenschappen duiden, om vervolgens op basis van scores voor design, gebruikerservaring en prestaties tot een eindoordeel te komen.

Type model

In onze test zien we een aantal verschillende typen trainer. Dat een trainer ‘smart’ is, wil nog niet direct zeggen dat een model ook over alle verschillende functies beschikt die smart kunnen zijn. Dat is bij dit model niet het geval, dit model beschikt over alle functies die je hoopt te krijgen voor een prijs als deze. Dit apparaat is de duurste smart trainer op de markt, maar daarvoor krijg je wel een prima product met een lange lijst aan indrukwekkende specificaties.

Prijs categorie

Smart trainers zijn er tegenwoordig al vanaf een zeer lage prijs. Dit komt de kwaliteit niet altijd ten goede. In zulke gevallen kan het beter zijn wat meer geld uit te geven aan een trainer met een hogere kwaliteit, voor wat meer geld. Dit model valt in de hoogste categorie, dit model is erg prijzig.

Ontwerp

Dit apparaat ziet er voor een trainer stijlvol uit. Het apparaat is zwart met lichtblauw, de bekende kleur van Tacx. Het apparaat is redelijk zwaar, wat het niet het eenvoudigste apparaat om te verplaatsen maakt, maar het is door de opvouwbare poten wel eenvoudig in te klappen. Je hebt om dit model te gebruiken een extra cassette nodig, die je op het apparaat bevestigd. Nadat je je fiets op het apparaat hebt gezet, kun je gaan rijden.

Connectiviteit

Zoals we van een model in een prijscategorie als deze mogen verwachten beschikt dit model over alle mogelijke draadloze connectiviteit die relevant zijn voor fietsen en fietstraining. Dit model werkt met name door de implementatie van ANT+ en Bluetooth Smart, waarmee je verbinding maakt met je telefoon of computer.

Interactiviteit

Deze connectiviteit zorgt er voor dat je met alle verschillende trainingsapplicaties die er tegenwoordig bestaan uit de voeten kan. Elke maand wordt er wel weer een nieuwe app gelanceerd, en met dit model kun je ze allemaal uitproberen. Op dit moment is Zwift de meest populaire app, en met name met deze app werkt dit model goed. De draadloze connectiviteit werkt namelijk ook de andere kant op: als je in Zwift een heuvel op fietst, kan het apparaat de resistentie doen toenemen.

Plug & play?

In tegenstelling tot wat meer simpele fietstrainers is de installatie van dit model niet de eenvoudigste. Je moet een cassette bevestigen, en je moet alle draadloze verbindingen op zetten. Ook moet je in sommige gevallen accounts creëren voordat je aan de slag kan. Heb je dit eenmaal gedaan, dan heb je aan dit model een zeer makkelijk te bedienen apparaat.

Training specificaties

Dit model communiceert een aantal verschillende data naar de verschillende trainingsapplicaties. De meest belangrijke data die het apparaat communiceert zijn snelheid, power en cadans. Andere trainingsdata, zoals hartslag, moet je apart meten met een hartslagmonitor.

Gevoel

Dit model heeft het beste rijgevoel dat we getest hebben. Het model biedt een natuurgetrouwe afspiegeling van het rijden op de weg. Dit is speciaal voor een indoor ervaring, en één van de redenen dat dit model populair is onder fietsers. Ook de elektromagnetische rem zorgt voor een natuurgetrouwe resistentie en een prima afspiegeling van het bergop een heuvel op rijden.

Design

8.6/10 – Naast dat dit model er stijlvol uitziet en kwaliteit uitstraalt, is de constructie duurzaam, enigszins aan de zware kant, maar toch goed op te klappen. Heb je de cassette eenmaal geïnstalleerd, dan stap je zo op, en kun je beginnen met trainen. Om een Campagnolo cassette te installeren heb je wel een extra spacer nodig.

Gebruikerservaring

9.5/10 – De gebruikerservaring van dit model is uitmuntend. Het gevoel, terwijl je rijdt lijkt veel op het rijden op de weg en het gebruik is simpel en doeltreffend opgezet. Daarnaast heb je de keuze uit een grote hoeveelheid trainingsapplicaties, om er één te vinden die bij jouw voorkeuren past.

Prestaties

8.9/10 – Dit model biedt zeer goede prestaties, de beste prestaties die we tot nu toe hebben gezien in onze test. De lezing van de data (power, snelheid, cadans) is binnen 1% nauwkeurig, en daarnaast kan er een analyse gemaakt worden van de krachtdistributie per voet. Ook is het model erg stil.

Specificaties via tacx.com:

 • Gewicht: 21.5 kilo
 • Max. resistentie van 2200 Watt

Onze ervaring:

 • Design: 8.6/10
 • Gebruikerservaring: 9.5/10
 • Prestaties: 8.9/10

Scores via andere platforms:

 • decathlon.nl (5/5 uit 2 reviews)

Ons eindoordeel

9.0/10 – Met afstand de beste trainer in onze test. Een zeer goede combinatie tussen alles wat je in een fietstrainer zoekt, als je serieus wil trainen en hoge eisen hebt. Daar hangt dan ook een prijskaartje aan, maar deze is dat zeker waard.

9 Total Score

Design
8.6
Gebruikerservaring
9.5
Prestaties
8.9
PROS
 • Connectiviteit
 • Trainingspecificaties: wattage, snelheid, cadans
 • Rijgevoel
CONS
 • Prijzig
 • Extra spacer nodig voor Campagnolo cassette
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0