Thule EasyFold XT 2 933

€729,00 €899,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Thule is een bekend merk als het op fietsendragers komt. Het is een merk die zichzelf puur richt op het vervoer van goederen en heeft dus ruim ervaring in de branche. Dit is duidelijk te zien aan twee feiten. Ten eerste zijn de meeste fietsendragers beschikbaar op de markt gemaakt door Thule. Ten tweede zijn hun fietsendragers ook de meest verkochte/bekende fietsendragers in Nederland. Thule fietsendragers zijn altijd fietsendragers die hun werk prima verrichten voor een redelijke prijs. Iets wat we duidelijk weer terug zien in de Thule EasyFold XT 2 933. Ongetwijfeld de beste fietsendrager die Thule tot vandaag de dag heeft gemaakt!

Montage

Zoals de meeste fietsendragers van Thule is ook de EasyFold XT 2 933 kant en klaar geleverd in een doos. Dit betekent dat je niet eerst de fietsendrager zelf nog in elkaar moet zetten voordat je hem monteert. Ons ervaring met de montage van deze fietsdrager was heel aangenaam. Door de snelkoppeling is de XT 2 933 snel geïnstalleerd en vereist geen speciale gereedschap. De bijgeleverde gebruikersaanwijzingen waren duidelijk en goed te volgen.

Eenmaal gemonteerd was het ook snel duidelijk dat de fietsen er goed in vastzitten. De klemmer houden de fiets goed op zijn plek maar veroorzaken geen krassen of andere beschadiging. Er zijn ook speciale framesloten beschikbaar, als je de fietsen achter wil laten maar wel zeker wil zijn dat ze niet worden gestolen.

Thule EasyFold XT 2 933 fietsendrager weegt zelf 17.9 kg, hierdoor is het niet de lichtste fietsendrager, maar hij ligt nog zeker aan de zware kant van het spectrum. Heb je zelf moeite met tillen? Dan is het waarschijnlijk handiger om naar wat lichtere opties te kijken. De drager zelf kan gewoon opgevouwen worden, als je hem in de kofferbak wil doen. De draaghandvatten maken het vervoeren ook een stuk aangenamer.

Constructie

Deze fietsendrager kan maximaal belast worden tot wel 60 kg (twee fietsen van 30 kg). Hierdoor is de drager geschikt voor stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes, maar natuurlijk ook elektrische fietsen.

De fietsendrager wordt standaard geleverd met alleen een 13-polige stekkeraansluiting. Hierdoor is de drager geschikt voor alle moderne auto’s. Heeft je auto een 7-polige aansluiting dan moet je apart een extensie bij bestellen. Deze wordt niet bij de Thule EasyFold XT 2 933 standaard meegeleverd.
De fietsendrager wordt niet bijgeleverd met een rijgoot, maar ook deze is apart te bestellen. Een bestelling die wij sterk aanraden als je een zware e-bike/fiets hebt.

Deze fietsendrager kan ook kantelen waardoor je, eenmaal gemonteerd, ook gemakkelijk in de kofferbak kan komen.

Conclusie

Er is weinig negatief te zeggen over de EasyFold XT 2 933 naast misschien het gewicht. Het is best een zwaar ding en zeker niet voor iedereen. Maar het doet zijn werk prima en dat op een heel aangename gebruiksvriendelijke manier. Hierom verdient de EasyFold XT 2 933 zijn plek in ons top 5 fietsendrager die wij aanraden.

8.2 Total Score

Montage
8.1
Fiets vastzetten
8.5
Constructie
8.0
Gebruikersvriendelijkheid
8.0
PROS
  • Stevige frame
  • Fietsen zitten goed vast
CONS
  • Prijs
  • Zwaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0