Thule Europower 916

349.00

Add to compare
7.6
Expert ScoreRead review

Type stekker: 7 polig
Laadvermogen: 60 kg
Gewicht : 18,9 kg

Category:

Thule is een merk dat veel voorkomend is in de fietsendrager markt. Het is een merk die zich puur richt op het vervoer van goederen en heeft dus ruime ervaring in de branche. Dit is duidelijk te zien aan twee feiten. Ten eerste zijn de meeste fietsendragers beschikbaar op de markt gemaakt door Thule. Ten tweede zijn hun fietsendragers ook de meest verkochte/bekende fietsendragers in Nederland. Thule Europower 916 is een prima fietsendrager die zijn werk goed doet voor een toch relatief lage prijs als je dat vergelijkt met andere opties.

Montage

De montage van de Thule Europower 916 is te beschrijven als snel en gemakkelijk. Het is een voorbeeld van een goed ontwerp die heel gebruiksvriendelijk! Je hebt deze fietsendrager gemakkelijk onder 2 minuten geïnstalleerd door de snelkoppeling. Je hebt voor de montage geen gereedschap nodig, dus die kan je gerust in de schuur achterlaten. Hierdoor is het een heel fijne fietsendrager als je van plan bent hem vaak op en af te monteren.

Eenmaal gemonteerd was ons ervaring ook positief qua hoe goed de fietsen vastzitten. Er is nauwelijks beweging te merken als de fietsen zijn gevestigd. Enige punt wat we opmerken aan deze fietsendrager is dat je oplet met de bekabeling. Het is best gemakkelijk om de kabels te knellen en dus te beschadigen, dus extra aandacht bij de eerste installatie!

Thule Europower 916 fietsendrager weegt zelf 18.9 kg, hierdoor is het niet de lichtste fietsendrager maar hij hoort zeker wel tot de “zwaardere” klasse. Heb je zelf moeite met tillen? Dan is het waarschijnlijk handiger om naar wat lichtere opties te kijken. De drager zelf kan gewoon opgevouwen worden indien je hem in de kofferbak wil doen.

Constructie

Deze fietsendrager kan maximaal belast worden tot wel 60 kg ( twee fietsen van 30 kg). Hierdoor is de drager geschikt voor stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes maar natuurlijk ook elektrische fietsen. We merkten wel op dat de wielsteunen aan de brede kant zijn. Hou hier rekening mee als je de drager wilt kopen voor een fiets met smalle fietsbanden. Hierin kan de fiets toch wat meer in wankelen dan je lief is.

De fietsendrager wordt standaard geleverd met enkel een 7-polige stekkeraansluiting, hoewel je wel de optie hebt om een 13-polige extensie los aan te schaffen. met zowel een 7 als een 13 polige aansluiting. De fietsendrager wordt niet bijgeleverd met een rijgoot maar die is wel apart te bestellen als accessoire. Een die wij sterk aanraden als je een zware e-bike hebt.

Deze fietsendrager kan ook kantelen waardoor je, eenmaal gemonteerd, ook gemakkelijk in de kofferbak komen.

Conclusie

Naast het feit dat je iets meer extra aandacht nodig hebt bij het monteren van de 916. Heeft de Europower 916 maar een echte grote minpunt. Zijn gewicht is echt zwaar helemaal als je dat vergelijkt met andere dragers. Dat heeft ook voordelen namelijk hoe stevig de frame is en het materiaal waarmee het is gemaakt. Maar het is niet voor iedereen. Als je hier zelf geen moeite mee hebt is het zeker een fietsendrager die wij zouden aanraden, alleen is het puur om wat je ervoor terugkrijgt ( dat voor zo’n lage prijs).

7.6
Monteren
7.5
Fiets vastzetten
8.5
Constructie
6.5
Gebruiksaanwijzing
8.0
+ Positives:
  • Al jaren goed gepresteert
  • Goedkoop
  • Stevig
- Negatives:
  • Montage
  • Zwaar

Specification: Thule Europower 916

Gewicht

18,9 kg

Voorgemonteerd

Ja

Aantal fietsen

2

Geschikt voor

Elektrische fietsen, Stadsfietsen, Racefietsen, Mountainbikes, Kinderfietsen

Inclusief oprijgoot

nee

Type stekker

7 polig

Opvouwbaar

Ja

Framematen

22-80 mm

Maximale laadvermogen

60 kg

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Thule Europower 916”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0