Thule FreeRide

59.95

Add to compare
6.8
Expert ScoreRead review

Laadvermogen: 17 kg
Gewicht : 3.5 kg

Category:

Ah, Thule – dit Zweeds merk dat al sinds 1942 komt maar zelden met teleurstellende producten. Datzelfde geld voor deze dakdrager, de Thule FreeRide.  Thule levert een paar van de beste fietsendragers op de Nederlandse markt, en het grootste gedeelte van de fietsendragers op de Nederlandse markt zijn ook van Thule. Ditzelfde geld voor de FreeRide. Het is wel zo dat de FreeRide niet speciaal bedoeld is voor elektrische fietsen, je kunt geen fiets opladen tijdens het autorijden omdat er geen stekkeraansluiting op zit.

Montage

Als we het hebben over Thule’s pluspunten, is één van de eerste onderwerpen waar wij het over moeten hebben dat alle fietsendragers voorgemonteerd komen. Fietsendragers die niet voorgemonteerd zijn moeten met speciaal gereedschap eerst in elkaar gezet worden. Dit geld niet voor de Thule FreeRide. Monteren op het dak van je auto en het vastzetten van de fietsen zijn de belangrijke dingen die je moet doen voor montage. Fietsenbevestiging en makkelijk en eenvoudig door de stabiele framehouder, en de fiets kan nog stabieler worden vastgezet door de wielremmen die de wielen klem zetten. Deze wielremmen hebben snelsluiting.

Veel fietsendragers die op deze site staan zijn zware fietsendragers van rond de 16/17 kilogram. Dat is niet zo bij deze dakdrager – hij is maar 3.5 kg. Dit maakt het makkelijker voor mensen met lichamelijke klachten maar herinner wel dat het een dakdrager is en voor sommige mensen kan het dak toch nog moeilijk zijn om te bereiken.

Constructie

De meeste fietsendragers zijn gemaakt voor twee fietsen, beide 30 kilogram om een maximale laadvermogen te hebben van 60 kilogram. Dit geld grotendeels voor fietsendragers die aan de achterkant van een auto zitten. Dakdragers hebben vaak een lager laadvermogen en dit geld ook voor de Thule FreeRide. Deze dakdrager kan één fiets aan van 17 kg. Deze fiets kan dus niet alle zware fietsen aan, en jammer genoeg ook niet de meeste elektrische fietsen omdat die simpelweg te zwaar zijn. Herinner wel dat de accu ook een gewicht heeft, dus als je die weg haalt kan het zo zijn bij sommige fietsen dat ze nog steeds bruikbaar zijn voor de dakdrager.

De fietsendrager wordt niet geleverd met een wielgoot.

De fietsendrager is niet opvouwbaar. Dit betekent vaak dat opbergen moeilijker is. De FreeRide is vooral lang, en niet breed. Dit kan beide een voordeel en een nadeel zijn, het maakt uit waar je hem opbergt en of hij daar goed past.

Conclusie

Deze fietsendrager  is een goede keuze voor mensen die hun fiets willen vervoeren voor een niet te grote prijs. Het is alleen wel zo dat het geen goede keuze is voor mensen met elektrische fietsen, omdat deze dakdrager die niet kan opladen en de elektrische fietsen ook vaak te zwaar zijn. Het weegt wel weinig en dat kan het makkelijker maken voor mensen met lichamelijke klachten.

6.8
Montage
7.7
Fiets vastzetten
5.6
Constructie
6.2
Gebruiksaanwijzing
7.7
+ Positives:
  • Gewicht
  • Makkelijk te monteren
  • Prijs
- Negatives:
  • Maar één fiets
  • Laag laadvermogen
  • Niet bedoeld voor elektrische fietsen

Specification: Thule FreeRide

Gewicht

3.5 kg

Voorgemonteerd

Ja

Aantal fietsen

1

Geschikt voor

Stadsfietsen, Racefietsen, Kinderfietsen

Inclusief rijgoot

Nee

Type stekker

Geen

Opvouwbaar

Nee

Framematen

22-80 mm

Maximale laadvermogen

17 kg

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Thule FreeRide”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0