Thule Velospace XT 938

€729,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Thule – een merk dat bekend staat om hun kwalitatief goede fietsendragers en waar vandaan ook de meeste fietsendragers komen. Deze fietsendrager, de Thule Velospace XT 938 is geen uitzondering. Deze dure fietsendrager heeft zeker weten zijn redenen om zo duur te zijn. De fiets heeft verschillende specificaties die kwalitatief erg sterk zijn!

Montage

Thule is een handig merk – hun fietsendragers komen altijd voorgemonteerd, en de Velospace XT 938 is hierin totaal geen uitzondering. De fietsendrager heeft dus geen speciale gereedschap nodig om de fietsendrager in elkaar te zetten. Monteren is ook makkelijk en mensen hebben daar over het algemeen weinig last mee.

Mensen ervaren met de Velospace eigenlijk vrij weinig problemen. De fietsendrager zet de fietsen vrijwel muurvast en het vastzetten is makkelijk. Er is weinig tot geen verticale speling en hetzelfde geld voor horizontale speling. Je hoeft je dus zeker niet veel zorgen te maken over deze fietsendrager. De fietsendrager heeft ook extra veel ruimtes tussen de wielhouders, zodat grotere en/of zwaardere fietsen makkelijker plaatsbaar zijn. Thule AcuTight Knoppen met knoppelbegrenzer die klikken wanneer optimale grip is bereikt.

Deze fietsendrager, de Velospace XT 938 weegt 18.7 kg – dit betekent dat deze fietsendrager zwaar is. Voor veel is het prima maar als je bijvoorbeeld last hebt van je rug of andere lichamelijke problemen hebt dan is het waarschijnlijk beter om te kijken voor een lichtere fietsendrager.

Constructie

De meeste fietsendragers hebben een maximaal laadvermogen van 60 kg, dit betekent dat er twee fietsen van beide 30 kg op kunnen. Hierdoor is deze fietsendrager geschikt voor de meeste fietsen, waaronder e-bikes. De Thule EasyFold 938 heeft een marktgemiddelde maximale belasting van 60 kg, ofwel 2 fietsen van 30 kg. Dit betekent dat deze fietsendrager geschikt is om stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes te dragen maar natuurlijk ook e-bikes. Het laadvermogen kan worden veranderd naar 3 fietsen door een Thule Velospace XT bike adapter toe te voegen.

Deze fietsendrager wordt standaard geleverd met enkel een 13-polige stekkeraansluiting. Dit maakt de drager geschikt voor moderne auto’s die over het algemeen een 13-polige aansluiting hebben maar minder geschikt voor auto’s met een 7-polige aansluiting.

Deze fietsendrager kan ook kantelen waardoor je, eenmaal gemonteerd, ook gemakkelijk in de kofferbak kan komen.

Met een Thule Backspace XT kan je de fietsendrager tot een complete ladingdrager maken waardoor je 300 liter extra bagageruimte hebt voor je auto.

Conclusie

Deze fietsendrager is duur – maar het is een geweldig goede fietsendrager. Er zijn verschillende componenten die kwalitatief erg sterk zijn en fietsen blijven muurvast zitten. De fietsendrager is zwaar en voor mensen met lichamelijke klachten is het dus ook geen aanrader.

7.3 Total Score

Montage
6.0
Fiets vastzetten
8.4
Constructie
7.0
Gebruiksaanwijzing
7.7
PROS
  • Voorgemonteerd
  • Geschikt voor 2 fietsen
  • Kan ook gebruikt worden voor e-bikes
CONS
  • Prijzig
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0