Thule Xpress

56.59

Add to compare
6.4
Expert ScoreRead review

Laadvermogen: 30 kg
Gewicht : 4.3 kg

Category:

Als je mensen vraagt wat het beste merk is voor fietsendragers dan krijg je vaak Thule te horen en dat is niet raar – ze leveren top kwaliteit fietsendragers en de meeste fietsendragers in onze markt zijn van dit merk. Deze fietsendrager, de Thule Xpress is ook geen teleurstellend product. Dit is geen fietsendrager die gespecialiseerd is voor elektrische fietsen, je kunt geen fiets opladen terwijl je op reis bent en veel elektrische fietsen kunnen er überhaupt niet op.

Montage

Wanneer je voor een fietsendrager zoekt is het vaak handig om te kijken of die fietsendrager voorgemonteerd is. Voorgemonteerd betekent dat een fietsendrager geen speciaal gereedschap nodig heeft om in elkaar te zetten. Thule levert fietsendragers altijd voorgemonteerd. De fietsen blijven ook nadat ze er op gezet zijn goed vast omdat ze vastgemaakt worden met zachte, rubberen riemen. Voor sommige fietsen zoals damesfietsen, BMX’ers en mountainbikes is de Thule Bike Frame Adapter 982 nodig om de fietsen er op te kunnen zetten. Deze adapter is niet inbegrepen.

Een zware fietsendrager is niet iets voordeligs, lichtere modellen zijn makkelijker om mee om te gaan en veroorzaken ook veel minder snel problemen voor mensen met lichamelijke klachten. De Thule Xpress is een lichte fietsendrager en is maar 4.3 kg. Dat is dus vrij licht en het zal voor de meeste mensen geen problemen veroorzaken.

Constructie

Veel fietsendragers zijn bedoeld voor 2 fietsen. Beide fietsen hebben dan een gewichtslimiet van 30 kilogram, en gecombineerd betekent dit dat het totale laadvermogen 60 kilogram is. De Thule Xpress is ook bedoeld voor twee fietsen, maar het gewichtslimiet is 15 kg per fiets in plaats van 30. Dit betekent dat het totale laadvermogen van de Thule Xpress 30 kg is. 15 kg is niet veel, en vrijwel alle elektrische fietsen liggen boven dat limiet. Dit betekent dat deze elektrische fietsen waarschijnlijk niet op deze fietsendrager passen. Als je de accu verwijderd kan je wel het gewicht aanzienlijk verlagen, dus dan kan het misschien mogelijk zijn om de fiets er op te zetten. Hou hier rekening mee voordat je deze fietsendrager koopt.

De fietsendrager wordt niet geleverd met een wielgoot

De fietsendrager is opvouwbaar en compact. Opbergen kan dus makkelijk en snel.

Conclusie

Deze fietsendrager is goedkoop maar niet slecht. Voor normale fietsen is het geen slechte keuze maar het is zeker weten geen fietsendrager die veel verschillende soorten fietsen aankan. Voor sommigen heb je een adapter nodig, en elektrische fietsen zijn over het algemeen simpelweg te zwaar en kunnen niet worden opgeladen omdat de fietsendrager een stekkeraansluiting mist. Het is dus geen slechte fietsendrager, maar kijk wel eerst of het ook echt past bij je fiets.

6.4
Montage
7.5
Fiets vastzetten
4.8
Constructie
6.1
Gebruiksaanwijzing
7.2
+ Positives:
  • Gewicht
  • Makkelijk te monteren
  • Prijs
- Negatives:
  • Laag laadvermogen
  • Niet bedoeld voor elektrische fietsen
  • Adapter nodig voor sommige fietsen

Specification: Thule Xpress

Gewicht

4.3 kg

Voorgemonteerd

Ja

Aantal fietsen

2

Geschikt voor

Stadsfietsen, Racefietsen, Kinderfietsen

Inclusief rijgoot

Nee

Type stekker

Geen

Opvouwbaar

Nee

Framematen

22-80 mm

Maximale laadvermogen

30 kg

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Thule Xpress”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0