Torrot Citysurfer

€1.495,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Torrot Citysurfer 20" Elektrische Vouwfiets Blue - €1.495,00

De Torrot Citysurfer is een model dat in 2017 zijn intrede deed op de Nederlandse markt. Het is een apparaat dat ontworpen is om zowel licht als effectief te kunnen zijn, en we zijn dan ook erg benieuwd naar de prestaties van dit model. Dit model is gemaakt met in het achterhoofd het gebruik in het OV. Iets wat we erg interessant vinden, want het maakt je, zeker in een grote stad, erg flexibel in het verkeer.

Ontwerp

Dit model van Torrot beschikt over 6 versnellingen, en heeft een open kettingkast, maar wel met twee geleiders rond de crank, zodat dat de ketting altijd mooi blijft zitten. Dit model promoot zichzelf als zijnde lichtgewicht, maar toen wij de fiets wogen bleek dit toch wat tegen te vallen. Het gewicht van dit model was namelijk 21 kg. In vergelijking met andere apparaten in onze test is dit wat veel.

Dit model beschikt over vering, dus dat zal je rit wat comfortabeler maken. Dit is vooral prettig op oneffen ondergronden als klinkers of bospaadjes. Dit model beschikt over schijfremmen, momenteel de meest veilige vorm van remmen op een fiets beschikbaar.

Accu en motor

De Torrot Citysurfer heeft een Lithium ion (Li-ion) batterij als energiebron. Lithium ion (Li-ion) is samen met Lithium Polymeer (LiPo) de meest gebruikte accu in moderne elektrische fietsen. Lithium accu’s zijn gemiddeld wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh maar gaan wel veel langer mee. Hierdoor zijn ze veel beter voor het milieu, maar zijn ze ook duurzaam voor uw portemonnee. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading.

Deze e-vouwfiets heeft een accucapaciteit van 374 Wh, dit is een vrij hoge accucapaciteit in onze test.

De accu van dit model is uit te nemen, dus je kan de accu rustig opladen op een plek die jou het beste uitkomt. Dit is een stuk handiger dan een plek zoeken waar een stopcontact dicht in de buurt van je fiets kan zijn.

Net als bij de meeste e-vouwfietsen constateren we dat de motor zich in het achterwiel bevindt, een krachtige positie voor een motor.

Omdat de accu (die wat gewicht met zich meebrengt) zich in het midden van het frame bevindt, heb je een betere balans. De motorkracht (koppel) van de motor is een waarde die interessant is om te kijken hoe krachtig de motor van deze e-vouwfiets is. Deze is voor dit model 35 Nm. Dit is in vergelijking met andere e-vouwfietsen een krachtige motor, de maximale score is namelijk 40 Nm.

Bereik

De actieradius van het model hebben we ook getest. Dit is natuurlijk belangrijk om te weten hoe ver je met de fiets kan rijden. Je wil tenslotte niet ergens vast komen te zitten! Als je de trapondersteuning in zijn laagste stand gebruikt, dan kun je maximaal 50 km fietsen met dit model. Echter zal dit in de praktijk een stuk minder zijn, door factoren als de wind, het gewicht van de rijder en de wegligging van de fiets.

7.9 Total Score

Kracht
7.5
Bereik
9.5
Comfort
7.0
Design
7.4
PROS
  • 6 versnellingen
  • Schijfremmen
CONS
  • Actieradius
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0