Triban RC500

€39,99

Best deal at: decathlon.nlDecathlon NL
Naar de laagste prijs

Waar de fietslijn van Decathlon voorheen alleen bestond uit B’TWIN voor wielrennen en Rockrider voor mountainbiken. Onlangs is daar ook Triban bijgekomen. Triban is er voor alles wat tussen de twee uitersten van wielrennen en mountainbiken in ligt, maar zou all-round genoeg moeten zijn om ook voor die twee disciplines gebruikt te worden.

De Triban RC500 Heren

De Triban RC500 voor heren is een een fietsshort zonder bretels. Sommige rijders vinden dit meer comfortabel dan bretels, omdat deze als trekkend of drukkend op de schouders kunnen ervaren. Shorts zonder bretels blijven vaak iets minder goed op hun plek zitten, maar als er meer bewogen wordt op de fiets, kan dat soms wel prettig zijn.
Het short ziet er vrij neutraal uit, en zou in principe ook door vrouwen gebruikt kunnen worden, hoewel we in dat geval eerder de vrouwenlijn van Triban adviseren.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

7.2/10 –
Dit model heeft een vrij basic ontwerp, maar toch een aantal technische eigenschappen ingebouwd om aan de behoeften van veel verschillende fietsers te voorzien. Er is een zeem ingebouwd, en heeft een aansluitende, passen draagvorm. Door de aangebrachte elastische band behoudt dit model zijn positie redelijk goed, zelfs al beschikt dit model niet over bretels.
Het neutrale, zwarte design spreekt ons aan, maar mist een reflectie-element.

Comfort

7.2/10 –
Voor dit model heeft Decathlon voor een regulier pad gekozen dat wel wat comfort biedt, maar wellicht niet het meest comfortabele pad op de markt, of in de lijn van Decathlon is. Dit is voor de prijs ook niet te verwachten. Het short biedt de spieren bewegingsvrijheid en een goede zweetafvoer door de ademende stof. Dit alles zorgt voor een prima comfort voor kortere ritten, maar voor langere ritten zouden we toch adviseren te kijken naar shorts met wellicht wat meer spierondersteuning en een beter geschikt pad. Voor zijn prijsklasse is dit echter een zeer goed short.

Specificaties via decathlon.nl:

  • Comfortabele fit
  • Ademende stof

Onze ervaring:

  • Design: 7.2/10
  • Comfort: 7.2/10

Ons eindoordeel

7.2/10 –
De prijs/kwaliteitverhouding is belangrijk voor de beoordeling van het product. Die is voor dit model prima. Dit short kost niet zoveel, en je krijgt er toch een hoop functies voor terug die je je bij andere shorts in deze prijsklasse niet krijgt. De elastische tailleband en de positiebehoudende elementen leveren dit model punten op. Helaas ontbreekt een reflecterend element, en is er weliswaar gebruik gemaakt van een zeem, maar is dit niet van de allerbeste kwaliteit. Alles bij elkaar is dit een prima short, voor een prima prijs. Een short als dit zou in iedere garderobe passen.

7.2 Total Score

Design
7.2
Comfort
7.2
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Comfortabel
CONS
  • Geen reflectie
  • Pad kan beter
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0