Troy E-bike Special

€2.099,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

De Troy Special is een elektrische bakfiets van Troy dat in 2017 uit was gebracht. Troy is een bedrijf dat zich voorheen voornamelijk heeft gefocust op kinderfietsen en vervolgens is gegroeit tot het toevoegen van bakfietsen in hun collectie. Wat Troy bakfietsen onderscheidt is het stevige frame en stoere ontwerp en dat voor ongeloofelijk aangename prijzen. Het is ook de goedkoopste elektrische bakfiets in onze lijst van beste elektrische bakfietsen.
.

De elektrische bakfiets van Troy is een driewielig bakfiets. Een bakfiets met 3 wielen heeft an nature veel meer balans en vereist minder van de fietser om de balans te bewaren in een bocht of als de tempo langzaam is. De nadeel is dat de bakfiets wel minder goed door bochten kan en men niet zijn lichaam kan gebruiken om in een bocht te leunen. Door de extra balans en het feit dat de bakfiets 2 bankjes heeft kunnen er wel 4 kinderen mee vervoerd worden.

De Troy E-bike Special heeft 7 versnellingen en een halfopen kettingkast. Een halfopen kettingkast heeft minder onderhoudt nodig dan een open kettingkast maar is niet geheel zo handig en fijn als een gesloten kast. Deze elektrische bakfiets weegt in totaal 50 kg en is hiermee een van de lichtere bakfietsen!

Zowel de zadelpen als de voorvork van deze bakfiets zijn vast. Voor de voorrem heeft men gekozen voor V-brakes en voor de achterrem een trommelrem.

De Troy Special elektrische bakfiets heeft een Lithium ion( Li-ion) batterij als een energiebron. Lithium batterijen behoren tot de meeste populaire accu’s voor elektrische fietsen. Dit komt omdat Lithium batterijen veel langer meegaan dan andere soortgenoten. Daarnaast hebben ze ook een hogere accucapaciteit per kg, gepaard met een lage zelfontlading. Door deze eigenschappen zijn ze wel vaker een stuk duurder. De accucapaciteit bedraagt in dit geval 468 Wh, wat vergeleken met andere fietsen in zijn klasse is dit wel aan de hoge kant.

De accu is gepositioneerd onder de bagagedrager en deze is afneembaar. Dit betekent dat je gemakkelijk de accu thuis kunt opladen bij een stopcontact die niet al te lastig te bereiken is. Daarnaast laadt de batterij optimaler op kamertemperatuur dan koudere temperaturen.

De motor van de Troy bakfiets is gepositioneerd in het achterwiel van de fiets. De koppel of de motorkracht van deze bakfiets is 40 Nm. Hoe hoger deze waarde des te meer trekkracht je kunt verwachten van de fiets. Hierbij is het handig om te weten dat 80 Nm het hoogste waarde is onderling bakfietsen, en 10 Nm het laagste.

De motor zelf biedt de fietser 9 trapondersteuning aan waar er uit gekozen kan worden. Met de trapondersteuning kan je tijdens je rit bepalen hoeveel ondersteuning de motor biedt tijdens het fietsen. Een lagere stand betekent dus dat jij veel meer kracht moet zetten, terwijl een hogere stand er vrijwel niks van je wordt vereist. Daarnaast beschikt deze fiets ook een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. De trapondersteuning heeft ook enorm invloed op de actieradius van de fiets. Gezien dat bepaald hoeveel energie er gebruikt wordt van de accu per km.

Op de laagste stand trapondersteuning, zou de Troy E-bike Special een actieradius van 60 km kunnen bereiken. In werkelijkheid ligt de actieradius van de Troy E-bike Special op 43 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt. Denk hierbij aan wind en/of wegligging.

5.9 Total Score
Test rapport

5.9Expert Score
Kracht
5.2
Bereik
5.5
Comfort
6
Design
7
5.8User's score
Kracht
4
Bereik
8.5
Comfort
3
Design
8
PROS
 • Beste uit de test 2020
 • Stevige bakfiets
 • Goedkoop
 • Licht
CONS
 • 40 Nm motor
 • Achterwielmotor
Add your review  |  Read reviews and comments

3 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
 1. Reply
  Ilse Campo-Beynen 9 mei 2020 at 19:31
  2.1
  Kracht
  0
  Bereik
  90
  Comfort
  0
  Design
  80

  Kan er een hondenbak voor gemaakt worden?

  Helpful(0) Unhelpful(6)You have already voted this
  • Waardeloze bakfiets. Nu 450 km gereden, al 6x terug geweest voor de waardeloze schijfremmen. Onze vorige Troy had trommelremmen, 13.000 km mee gereden, nooit klachten. Slechte koop

 2. 3.75
  Kracht
  80
  Bereik
  80
  Comfort
  60
  Design
  80

  Je kunt het voorste paneel aanpassen waardoor het een schuif wordt waardoor de hond kan in/uit stappen.

  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0