Van Rysel Racer

€39,99

Best deal at: decathlon.nlDecathlon NL
Naar de laagste prijs

Fietskleding kan vaak redelijk prijzig zijn. Er gelukkig tegenwoordig een groter aanbod aan meer vriendelijk geprijsde kleding, bijvoorbeeld bij Decathlon. De prijs/kwaliteit verhouding van Decathlon is vaak erg goed, en daarom hebben we onder anderen dit short zonder bretels voor vrouwen meegenomen in onze test.

De Van Rysel Dames Racer

Dit model is een wielrenbroek zonder bretels, wat betekent dat dit model wat minder zal trekken aan de schouders, maar ook iets minder goed op zijn plek zal blijven zitten. Decathlon vermeldt dat dit model is ontworpen voor intensieve ritten tot 3 uur.
Dit short lijkt meer ontworpen voor comfort dan voor prestatie en maakt gebruik van drie verschillende diktes in stof, waar de meeste shorts – zeker die voor prestaties – vaak uit 1 dikte bestaan.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

6.8/10 –
Het design van deze broek is op het eerste gezicht niet erg bijzonder. Het ziet er neutraal en simpel uit, maar biedt meer dan je op eerste gezicht zou verwachten. Er is gebruik gemaakt van drie verschillende diktes, die telkens passen bij die onderliggende spieren. Dit is goed ontworpen. De afwezigheid van bretels is wel een minpuntje. Het short is namelijk ontworpen voor ritten tot en met 3 uur, en een broek zonder bretels schuift vaak een beetje in gedurende die tijd. Helaas ontbreekt een reflecterend element.

Comfort

7.8/10 –
Het short is niet bijzonder strak, en heeft comfort als uitgangspunt. De stof strekt nergens en biedt nergens te veel compressie. Het pad is een prima pad, dat geschikt zal zijn voor de meeste rijders. Iets dat we gewend zijn van Decathlon.
De stof is daarnaast zacht, en zal geen tot weinig irritatie veroorzaken. Dit onder anderen door het onthullend zeem en de platte naden. Ook beschikt de stof over genoeg ademend vermogen om zweet goed af te voeren, iets wat zeker in warm weer prettig zal zijn. Deze technische eigenschappen maken het short erg comfortabel.

Specificaties via decathlon.nl:

  • Irritatiewerend
  • 3 diktes stof

Onze ervaring:

  • Design: 6.8/10
  • Comfort: 7.8/10

Ons eindoordeel

7.3/10 –
In onze beoordeling nemen we ook altijd de prijs/kwaliteitverhouding mee. Die is voor dit model erg goed. Voor een minder dan gemiddelde prijs krijg je een short met veel comfort, geschikt voor korte en middellange ritten. Het ziet er goed, neutraal, uit, maar mist wel bretels. Sommige rijders vinden dat echter prettiger, en dan kan dit short een goede keuze zijn. Reflecterende details missen echter, dat is een klein gemis voor dit short, dat verder prima scoort in onze test.

7.3 Total Score

Design
6.8
Comfort
7.8
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Comfortabel
CONS
  • Geen reflectie
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0