Van Rysel RR9900

€44,99

Best deal at: decathlon.nlDecathlon NL
Naar de laagste prijs

Ook in het hogere segment fietskleding laat het merk Van Rysel van Decathlon zien dat zijn bestaan gerechtvaardigd is. Waar Decathlon met name goed in is, is het leveren van een bepaalde prijs/kwaliteitverhouding, zonder dat de kleding en basic of simpel uitziet. Dit short is er één om langer dan 3 uur te gebruiken, dus we zijn benieuwd naar de kwaliteit van dit short.

De Van Rysel Dames Racer

Vergelijkbare modellen hebben we eerder gezien van het merk B’TWIN. Decathlon past de namen van zijn collecties nogal eens aan, maar in principe is dit allemaal hetzelfde merk: Decathlon. Momenteel zien we Van Rysel voor op de web, en Triban – meer bedoeld voor in het bos en avontuurlijk fietsen. Deze broek is een performance fietsshort voor vrouwen, voor langere ritten, met bretels.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

7.3/10 –
Een mooi, neutraal zwart uiterlijk. Het logo van Van Rysel is verwerkt op het linkerbeen, maar subtiel. Zo zien we het graag. Er is gebruik gemaakt van een een soort lycra dat niet te veel drukt, maar toch compressie biedt. Dit is prettig, met name tijdens kortere tochten. Daarnaast is de stof ademend genoeg om verkoeling te kunnen bieden tot ongeveer 20-25 graden. Dit is uiteraard per persoon wat verschillend. Het short blijft goed op zijn plek zitten door de wat strakkere, sportieve pasvorm van het bovengedeelte.
Helaas zien we geen reflecterende elementen terug. Aangezien het short bedoeld is om langer dan 3 uur mee te kunnen fietsen, is de kans dat je in het donker gaat fietsen groter. Een reflecterend element was dus zeker welkom geweest.

Comfort

7.5/10 –
Een vrij comfortabel short dat een mooie combinatie is tussen performance en comfort. De bovenstaande technische eigenschappen in het design zorgen er voor dat het short comfortabel is, ademt, en op zijn plek blijft zitten. Het had nog hoger kunnen scoren als er meer was gedaan om een specifiek vrouwen short te zijn. We zien eigenlijk vrij weinig maatregelen in het ontwerp die wel genomen hadden kunnen worden om het short nog comfortabeler te maken voor vrouwen. Ook het pad is een unisex pad, dus niet speciaal voor vrouwen. Een gemiste kans, maar gezien de prijs ook wel weer begrijpelijk.

Specificaties via decathlon.nl:

  • Elastische bretels
  • Ademende stof

Onze ervaring:

  • Design: 7.3/10
  • Comfort: 7.5/10

Ons eindoordeel

7.4/10 –
De prijs/kwaliteitverhouding is belangrijk voor onze eindbeoordeling van het product. Die is voor dit model heel erg goed. Het is een goed kwaliteit short, dat de meeste eigenschappen biedt die je van een performance fietsshort mag verwachten. Er ontbreekt wel een reflectie-element. Daarnaast zien we niet zoveel vrouw-specifieke details in het ontwerp, wat we altijd een gemis vinden voor een vrouwenshort. Al met al een prima short voor zijn prijsklasse.

7.4 Total Score

Design
7.3
Comfort
7.5
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Balans performance/comfort
CONS
  • Geen reflectie
  • Unisex pad (geen vrouwen pad)
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0