Victesse Edge N3

1,499.00

Add to compare
5.5
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 130 km
  • MIN-Bereik: 80 km
  • Prijs/Bereik: €14 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Victesse Edge N3 is een damesfiets die niet echt geweldig presteert maar wel een goede prijs heeft. De Victesse Edge heeft een stijlvol en strak uiterlijk en is geschikt voor dagelijks gebruik – vooral voor mensen die niet al te veel geld willen uitgeven. De fiets is niet erg comfortabel, en het is ook veel beter geschikt voor steden dan buiten de stad omdat paden in de steden vaak van betere kwaliteit zijn. De fiets heeft een middelmatig sterke Bafang voorwielmotor. Het model is alleen in zwart verkrijgbaar dus jammer genoeg kun je niet echt veel verandering brengen aan hoe de fiets er uit ziet. Tevens heeft de Edge N3 een goed functionerende LED-verlichting aangedreven door de accu die je makkelijk kan aanzetten via de display.

Iemand die deze fiets online opzoekt kan misschien lichtelijk in de war worden gebracht door de specificatie “N3” maar maak je hier niet al te veel zorgen over! Het betekent simpelweg welke editie van het model dit is, voor de Victesse Edge betekent N3 dat het de 2019 editie is. Er is vrij weinig verschil tussen de edities.

De Victesse Edge komt standaard met een 3 Shimano Nexus naaf en heeft 3 versnellingen. Dit is niet echt een grote hoeveelheid vergeleken met andere fietsen van een hogere prijs (en hogere kwaliteit) maar het zal wel de klus klaren. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets, deze kleine hoeveelheid versnellingen zal je niet goed meer kunnen bijstaan buiten de stad. De kettingkast van de Victesse Edge is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Victesse Edge weegt in totaal 25.2 kg (inclusief accu).

Zowel de zadelpen als de voorvork van de Victesse Edge zijn niet geveerd en schokken zullen dus niet goed worden geabsorbeerd. Daarom wordt het geadviseerd om deze fiets niet op ruigere paden te gebruiken. De remmen zijn voorzien van v-brakes om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou al bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Victesse Edge wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een accucapaciteit van 340 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Victesse Edge N3 is een fiets met een vrij middelmatige borstelloze voorwielmotor. De koppelkracht van deze Bafang motor is geschat rond 30 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een middelmatig sterke fiets maar het zal je wel wat ondersteuning geven op de weg en het is beter dan een zwakkere fiets met bijvoorbeeld maar 10 Nm.

Een accu werkt jammer genoeg niet eeuwig dus er is een limiet op hoe ver de Victesse Edge kan gaan met ondersteuning. Op de laagste trapondersteuning zou de Victesse Edge een actieradius van 130 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Victesse Edge ligt op ongeveer 80 km. Dit is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen vijf ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

5.5
Kracht
3.5
Bereik
6.3
Comfort
5.5
Design
6.5
+ Positives:
  • Goedkope prijs per km
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
  • Prijs
- Negatives:
  • Zwakke motor

Specification: Victesse Edge N3

Merk

Victesse

Motortechniek

Bafang

Motorpositie

Voor

Versnellingen

3

Trapondersteuning

5

Type naaf

Shimano Nexus 3

Kracht (Nm)

30

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

340

Gewicht

25.2 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Niet geveerd

Zadelvering

Niet geveerd

Remsysteem

V-brakes

Prijs per bereik

€ 14 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

130

Gemiddelde bereik (km)

80

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Victesse Edge N3”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0