Victesse Magnum

€949,00 €1.699,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Als redelijk nieuwe merk is Victesse al sinds 2016 enorm gegroeid qua populariteit. Mede met de Strada is de Magnum een van Victesse zijn best verkopende fietsen. Wat Victesse onderscheidt van zijn concurrenten is dat ze heel stijlvolle en betaalbare elektrische fietsen produceren. Een filosofie wat duidelijk wordt als we naar de Victesse Magnum N3 kijken!

In deze review gaan we kijken naar de Victesse Magnum. We hebben alle voor en nadelen voor je op een rijgezet en zullen daarnaast ook de eigenschappen van de fiets bespreken. Het doel is om ervoor te zorgen dat jij aan het einde van de review een goed beeld hebt van de fiets en dichterbij jouw keuze komt voor de beste elektrische fiets.

In het kort

Geen zin om het hele artikel te lezen? Dan is hier een korte samenvatting van alle belangrijke punten omtrent deze e-bike. De eerste wat opvalt aan de Victesse Magnum is zijn ongelooflijk lage prijs vergeleken met andere elektrische fietsen. Het is hierdoor onze beste aanrader als je zoekt naar een e-bike en echt op een krap budget zit en het beste eruit wil halen. De Magnum is een stadsfiets en daar werkt hij prima, de fiets zelf weegt namelijk veel te veel om buiten de stad gebruikt te worden. Je krijgt aardig wat extra functionaliteit voor de prijs dat je ervoor betaald, zoals een duidelijke display en walkassist. De prijs gaat wel tenkosten van luxe eigenschappen. Zo is de accu niet afgewerkt in de frame, en heeft deze fiets maar een gelimiteerde aantal versnellingen.

Motor & Accu

De Victesse Magnum N3 Beschikt over een Shengyi voorwiel motor met die over 3 verschillende versnellingen beschikt. Dit is een heel krachtige motor met 40Nm aan aan trekkracht. Dit is echter nodig aangezien de fiets maar liefst 28.1 kg weegt. Motor positie is altijd een middenmotor aan te raden maar gezien de prijs is het niet vreemd dat er hier voor een voorwiel motor is gekozen. Het zorgt wel voor een slechtere rijervaring wat heel erg opvalt tijdens het remmen.

Qua accu heb je keuze tussen een 374 Wh, 468 Wh en 562 Wh accu wat betekent dat deze elektrische fiets een actie radius heeft tussen 40 – 95 km. Dit betekent dat je toch wel vaak de e-bike moet opladen dan je eventueel lief is. De accu zelf zit op de bagagedrager en kan losgehaald worden met behulp van je fietsleutel.

Rotatiesensor & Walk Assist

De Magnum heeft in de voorwiel een sensor die kijkt naar je trapvermogen en je rijvermogen. Vervolgens levert de Magnum automatisch de benodige trapondersteuning zodat jij gemakkelijk door kan fietsen zonder extra last. Een aardige luxe functie voor de prijs wat je voor de Magnum betaald.

Deze elektrische fiets beschikt over de walk assist functionaliteit. Walk assist is een modus dat de elektrische fiets zijn motors speciaal inschakelt om het lopen met de fiets makkelijk te maken. Misschien klinkt dat als een overbodige toevoeging, maar een e-bike weegt vaak meer dan een normale fiets. Helemaal in de geval van de Magnum is het nooit prettig om 28 kg te duwen zonder enige ondersteuning.

Waarom je de Magnum wel zou moeten kopen

De Magnum is een goedkope elektrische fiets voor mensen die een simpele e-bike zoeken voor voor in de stad. Het is een fiets waar je veel waarde krijgt voor je geld met een sterke motor en redelijk wat opties qua functionaliteit. De fiets beidt voldoende luxe aan dat de gemiddelde gebruiker er vol genot uit kan halen zonder teveel poespas. Helemaal voor de prijs is een functie als een walk assists en trapondersteuning heel erg welkom!

Waarom je de Magnum niet zou moeten kopen

Het feit dat het een goedkope e-bike is betekend dat er toch wel wat aspecten zijn waarin je het zult merken. De Magnum is zeker aan de zware kant als het op elektrische fietsen komt. Dit wil zeggen dat het niet al te ideaal is voor mensen die hem buiten de stad willen gebruiken. Maar ook betekent dat je met deze fiets zonder energie veel meer moeite zal hebben om er zomaar op te fietsen. Op dat moment lijkt het niet echt op een normale fiets.

Tot slot

Wat je uit deze Victesse Magnum review moet meenemen is dat dit een geweldige simpele e-bike is voor mensen die iets simpel willen kopen. Het is echter niet de beste elektrische fiets voor mensen die toch wat extra willen en niet erg vinden om hier ook wat meer voor uit te geven.

5.6 Total Score

Kracht
4.9
Bereik
5.1
Comfort
5.5
Design
7.0
PROS
  • Zeer goedkope e-bike
  • Walk Assist
  • 40 Nm motor
  • Rotatiesensor
CONS
  • Weinig extra's qua comfort
  • Zware fiets
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0