VidaXL elektrische vouwfiets

(4 klantbeoordelingen)

586.99

Add to compare
5.7
Expert ScoreRead review
 • MAX-Bereik: 60 km
 • MIN-Bereik: 32 km
 • Prijs/Bereik: €13 per km
 • Snelheid: 25 km/h
Category:

De VidaXL elektrische vouwfiets is een relatief nieuwe elektrische fiets van een toch niet heel erg bekende merk in Nederland. VidaXL is een internationale online retailer die zichzelf heeft gespecialiseert in het leveren van betaalbare producten voor zowel huis, tuin en vervoer! Een filosofie die duidelijk naar voren komt in hun elektrische vouwfiets! De VidaXL vouwfiets is namelijk zonder twijfel een van de goedkoopste elektrische vouwfietsen die je kunt kopen in de huidige markt. Terwijl het voor wat je betaald een toch zeer prettige fiets is!

De VidaXL vouwfiets heeft 4 versnellingen en heeft een open kettingkast. Een open kettingkast is vaak minder gewenst omdat het zorgt voor wat meer onderhoud en de kans dat de ketting van de fiets eraf valt aardig verhoogt. Deze vouwfiets weegt in totaal

De VidaXL heeft 7 versnellingen, en zoals eerder gemeld een kettingloze fiets en is dus vergelijkbaar met een gesloten kettingkast. Een gesloten kettingkast is altijd aan te raden omdat het ervoor zorgt dat de fiets net wat minder onderhoud nodig heeft. De Electra weegt in totaal 24 kg(de 29 kg dat op bol staat is niet correct), dat is inclusief een accu van 1.9 kg.

De zadelpen van deze vouwfiets is geveerd en kan zelfs opgevouwen worden. De voorvork is niet geveerd. De voorrem is voorzien van een V-brake terwijl de achterrem een trommelrem heeft.

De VidaXL vouwfiets heeft een Lithium ion ( Li-ion) batterij als energiebron. Lithium ion is samen met Lithium Polymeer de meest gebruikte accu in moderne elektrische fietsen. Lithium accu’s zijn gemiddeld wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh maar gaan wel veel langer mee. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading. De accucapaciteit bedraagt in dit geval 192 Wh, wat vergeleken met andere fietsen in zijn klasse is dit wel aan de lage kant.

De accu is gepositioneerd onder de zadel en deze is afneembaar. Dit betekent dat je gemakkelijk de accu thuis kunt opladen bij een stopcontact die niet al te lastig te bereiken is. Daarnaast laadt de batterij optimaler op kamertemperatuur dan koudere temperaturen.

In tegenstelling tot de de meeste elektrische vouwfietsen te vinden in de Nederlandse markt heeft de VidaXL een achterwielmotor. De locatie van de motor gepaard met de locatie van de accu in het midden zorgt ervoor dat deze vouwfiets niet helemaal ideaal verdeelt is qua zijn gewicht. Dit zorgt voor een minder prettige rijervaring maar voor de prijs is het prima te doen!

De koppel van de motor (motorkracht) van de VidaXL is 25 Nm. Hoe hoger deze waarde des te meer trekkracht je kunt verwachten van de fiets. Hierbij is het handig om te weten dat 40 Nm het hoogste waarde is onderling vouwfietsen, en 10 Nm het laagste.

Verder heeft deze vouwfiets heeft 3 trapondersteuningen waar je uit kunt kiezen. Deze zijn aan het stuur aangeduidt met Low(blauw), Med(zwart), High(rood). De instelling wordt gebruikt om te bepalen hoeveel hulp de motor moet bieden tijdens het trappen. Een lagere stand betekent dus dat jij veel meer kracht moet zetten, terwijl een hogere stand er vrijwel niks van je wordt vereist. Daarnaast beschikt deze fiets ook een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. De trapondersteuning heeft ook enorm invloed op de actieradius van de fiets. Gezien dat bepaald hoeveel energie er gebruikt wordt van de accu per km.

Op de laagste stand trapondersteuning, zou de VidaXL vouwfiets een actieradius van 60 km kunnen bereiken. In werkelijkheid ligt de actieradius van de VidaXL op 32 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt. Denk hierbij aan wind en/of wegligging.

5.7
Kracht
6.4
Bereik
3.9
Comfort
6.5
Design
6.0
+ Positives:
 • Kwam als nummer 3 uit onze test
 • Beste vouwfiets op budget
 • Lage prijs per km
 • Geveerde zadelpen
- Negatives:
 • Kleine actieradius
 • Niet geschikt voor gebruikers langer dan 1.78m
 • Open kettingkast

Specification: VidaXL elektrische vouwfiets

Merk

VidaXL

Motorpositie

Achterwiel

Gewicht

24 kg

Accucapaciteit

192

Versnellingen

4

Type naaf

Shimano Nexus 4

Kracht (Nm)

25

Maximale snelheid

25 km/u

Kettingkast

Open

Awards

ANWB

Zadelvering

Niet geveerd

Remsysteem

V-brake,trommelrem

Prijs per bereik

€ 13 per km

Type accu

Lithium-ion

Trapondersteuning

3

Maximale bereik (km)

60

Gemiddelde bereik (km)

32

4 reviews for VidaXL elektrische vouwfiets

2.5 out of 5
1
0
0
2
1
Write a review
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating
 1. Fadila

  This bike is indeed cheap. The bike feels is breken apart when you are using it. The battery doesnt take long u do a short ride and it already say you have to charge. Without the electric on is very difficult to peddel very hard to move forward without the putting the electric on.

  Helpful(2) Unhelpful(2)You have already voted this
 2. Lebragard

  Fiets op zich is goed.
  Het rijden met de fiets is niet prettig , zonder ondersteuning niet te doen en met ondersteuning kan je afhankelijk van de ondersteuning die je instelt niet volgen met het trappen !! maw. je kan niet schakelen met deze fiets enkel de ondersteuning kan je instellen.
  Advies: neem een fiets MET versnellingen en niet enkel met ondersteuning .

  Helpful(1) Unhelpful(2)You have already voted this
 3. Richie Lassard

  This folding bike is cheap, so you know what you may expect. The bike has no gears, and that’s exactly what I wanted. NO MAINTENANCE!! Riding it is a pleassure. The shockabsorber in the middle does it’s work like it’s supposed to. The 3 electrical aid settings work perfectly. For the shorter runs (from home to work, 6km’s to- and 6 km’s from work) it is just perfect. And, on the highest aid, the battery is not empty at all. Do you want to go on longer trips, then buy a bike that is twice as expensive. For under 600€ it is awesome!!! I would recommend this bike to everybody who takes short rides. A++++++++

  Helpful(4) Unhelpful(0)You have already voted this
 4. Twan Fornara

  Voor een kleine prijs een prima oplossing voor korte afstanden. Opvouwbaar in de kofferbak van de auto of op de achterbank. Geen fietsdrager nodig. Met de bijgeleverde hoes erbij is de fiets op de boot naar de waddeneilanden (ook e snelboot) “bagage” en geen fiets. Dus niets betalen … 🙂 De accu is wel snel leeg. Dus na 25 km een cafeetje zoeken met oplaadpunt. Na 1 uur zit hij weer bijna vol. Er zit geen versnelling op, dus trappen in de laagste ondersteuning is prettig. De zadelpen is te dun aluminium en boog al snel dubbel, die ik heb intussen vervangen, daardoor kan de zadelpen ook hoger worden gesteld. Het zadel heb ik vervangen door een zgn gezondheidszadel. Dat zit nu prima. Het standaard ontwerp is verder robuust.

  Helpful(3) Unhelpful(0)You have already voted this

  Add a review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  VidaXL elektrische vouwfiets
  VidaXL elektrische vouwfiets

  586.99

  Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
  Logo
  Login/Register access is temporary disabled
  Compare items
  • Total (0)
  Compare
  0