Vogue Basic

€999,00

Best deal at: internet-bikes.cominternet-bikes.com
Naar de laagste prijs

De Vogue Basic is een van de eerste modellen elektrische fietsen die Vogue heeft uitgebracht in zijn gehele serie. De Basic is zoals zijn naam al impliceert gericht op gebruikers die een elektrische fiets zoeken met alleen de essentiele. Hierdoor is de Basic ook prettig geprijst voor wat het levert. Is de Basic de goedkoopste elektrische fiets? Dat zeker niet! Het is wel een fiets dat veel levert voor de prijs dat je ervoor betaald. De Basic beschikt over alle essentiele comfortabele afwerkingen zodat erop fietsen aangenaam is. Daarnaast heeft het voor een “basic” fiets een heel erg aangename design! Het is mede ook hierdoor dat het niet zo vreemd is dat de Basic momenteel zo populair is onder fietsers.

Als je online gaat zoeken naar leveranciers van de Vogue Basic zal je snel tegenkomen dat die beschikbaar is in modellen N1, N2, N3 enzo. Dit is heel verwarrend gezien nergens echt wordt uitgelegd waar die N voor staat. In principe is het niks anders dan het model. Ieder jaar brengt Vogue een “verbeterde” versie van hun modellen uit. De eerste jaar was dat de N1, dan de N2 en dat ging zo door (N3 is het model van 2019). We raden het aan dat je er niet al teveel op let, de verschillen tussen de onderling modellen zijn niet echt merkbaar.

De Vogue Basic komt standaard met een Shimano 3 Speed naaf en heeft 3 versnellingen. Hierdoor is het meer geschikt voor in de stad dan erbuiten. De kettingkast van de Basic is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoudt nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Vogue Basic weegt in totaal 23.9 kg en is hierdoor net wat lichter dan de gemiddelde e-bike.

Zowel de zadelpen als de voorvork van de Basic zijn geveerd. De achter- en voorrem zijn voorzien van rollerbreaks.

Verdere informatie over de accu

De Basic wordt standaard geleverd met een Lithium ion batterij met een accucapaciteit van 480 Wh. Veel leveranciers zullen je vertellen dat de accucapaciteit 468 Wh is op hun website, maar dit is niet correct. Zoals de meeste e-bikes die je gaat vinden zijn de accu’s gemaakt van Lithium. Dit komt omdat Lithium accus over het algemeen gewoon beter zijn dan hun concurrenten, want ze hebben een grotere accucapaciteit per kg. Daarnaast hebben ze een lage zelfontlading en gaan ze veel langer mee als ze goed worden onderhouden.

De accu van de Basic is te vinden onder de bagagadrager en kan zonder veel moeite worden losgemaakt. Dit betekent dat je niet de hele e-bike naar binnen moet sleuren op zoek naar een stopcontact en gemakkelijk alleen de accu kunt meenemen om op te laden. Naast gemak is dit ook beter voor de accu’s, aangezien een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Vogue Basic heeft een borstelloze voorwielmotor. De motorkracht(koppel) van deze motor is 35 Nm. De kracht van de koppel zegt wat over de trekkracht wat je kunt verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. De echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Gemiddeld liggen e-bikes rond 40 Nm dus de Basic scoort net iets lager hierop.

Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 9 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-bike.

Op de laagste trapondersteuning zou de Vogue Basic een actieradius van 120 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Basic ligt op ongeveer 96,2 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

5.9 Total Score
Test rapport

Kracht
4.4
Bereik
6.6
Comfort
6.5
Design
6.0
PROS
  • Lage prijs per km
  • Lage instap
  • Comfortabel
  • Goedkoop
CONS
  • Koppel: 35 Nm
  • Alleen geschikt als stadsfiets
Add your review  |  Read reviews and comments

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. […] Vogue Infinity heeft, anders dan de Vogue Basic, Vogue Comfort en Vogue Elite maar net zo als de Vogue Elegance, een midden motor. De koppelkracht […]

  2. […] Vogue Elite heeft net zoals de Vogue Comfort en de Vogue Basic een borstelloze voorwielmotor, anders dan de Vogue Elegance wat een middenmotor heeft. De […]

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0