Vogue Carry Two

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

De Vogue Carry Two is een relatief nieuwe twee wieler elektrische bakfiets uitgebracht door Vogue. Vogue is een bedrijf dat zich voornamelijk focust op pure luxe en dat is terug te zien in hun elektrische fietsen. Wat hun e-bikes meteen onderscheidt is het gebruik van een krachtige motor, met een fraai design! Mede hierom heeft het merk ook twee plaatsen gewonnen in onze lijst van beste elektrische bakfietsen.

De Vogue Carry Two is zoals de naam al impliceert een tweewielige bakfiets. Een bakfiets met maar twee wielen heeft als voordeel dat het een bekende rijgedrag net als op een gewone fiets. Het heeft een grotere draaicirkel dan een driewielige bakfiets en blijft prima in balans als de fiets op snelheid is. Echter gaat dit wel ten koste van hoeveel kinderen er mee kunnen in de bak ( maximaal 2). Daarnaast heeft deze fiets wel wat meer balans nodig. Een driewielige bakfiets heeft van nature zelf balans maar dat geldt niet voor een tweewieler.

De Carry Two heeft 7 versnellingen en een gesloten kettingkast. Een gesloten kettingkast is altijd aan te raden omdat het van nature minder onderhoudt nodig heeft tenopzichte van een die halfopen of open is. Deze elektrische bakfiets weegt in totaal 65 kg.

De zadelpen van deze bakfiets is geveerd, de voorvork is niet geveerd. Voor zowel de voor als achterrem is er gekozen voor rollerbreak remmen.

De Vogue Carry 2 elektrische bakfiets heeft een Lithium ion ( Li-ion) batterij als accu. Lithium ion is samen met Lithium Polymeer de meest voorkomende accu in elektrische fietsen. Er wordt vaak gekozen voor Lithium ion accu’s omdat ze langer meegaan dan andere soortgenoten, ook al kosten ze wel wat meer. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading. De accucapaciteit bedraagt in dit geval 481 Wh, wat vergeleken met andere fietsen in zijn klasse is dit wel aan de hoge kant.

De accu is gepositioneerd onder de bagagedrager en deze is afneembaar. Dit betekent dat je gemakkelijk de accu thuis kunt opladen bij een stopcontact die niet al te lastig te bereiken is. Daarnaast laadt de batterij optimaler op kamertemperatuur dan koudere temperaturen.

Zoals andere bakfietsen van Vogue is de motor gepositioneerd in het midden van de fiets. Dit zorgt samen met de fietser en de bak voor een goede verdeling van het gewicht als het bak eenmaal is gevuld met kinderen of goederen. De koppel of de motorkracht van deze bakfiets is 80 Nm. Hoe hoger deze waarde des te meer trekkracht je kunt verwachten van de fiets. Hierbij is het handig om te weten dat 80 Nm het hoogste waarde is onderling bakfietsen, en 10 Nm het laagste.

De motor zelf biedt de fietser 5 trapondersteuning aan waar er uit gekozen kan worden. De trapondersteuningen bepalen hoeveel kracht de motor als hulp aanbiedt aan de fietser. Een lagere stand betekent dus dat jij veel meer kracht moet zetten, terwijl een hogere stand er vrijwel niks van je wordt vereist. Daarnaast beschikt deze fiets ook een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. De trapondersteuning heeft ook enorm invloed op de actieradius van de fiets. Gezien dat bepaald hoeveel energie er gebruikt wordt van de accu per km.

Op de laagste stand trapondersteuning, zou de Vogue Carry 2 een actieradius van 50 km kunnen bereiken. In werkelijkheid ligt de actieradius van de Vogue Carry 2 op 44 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt. Denk hierbij aan wind en/of wegligging.

6.6 Total Score
Test rapport

Kracht
8.7
Bereik
4.7
Comfort
6.0
Design
7.0
PROS
  • In ons top 5 beste elektrische bakfietsen!
  • Trapondersteuning voelt natuurlijk aan
  • Goedkoper dan gemiddelde bakfiets met middenmotor
  • Krachtige 80 Nm motor
CONS
  • Tweewieler bakfiets
  • Lichter dan zijn soortgenoot
Add your review  |  Read reviews and comments

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0