Vogue Comfort

1,429.00

Add to compare
6.1
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 120 km
  • MIN-Bereik: 96.2 km
  • Prijs/Bereik: €13 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Vogue Comfort is de tweede model van de serie van Vogue. De Comfort is een luxere variant van de Vogue Basic. In andere woorden, de Vogue Comfort heel op alle aspecten net wat betere onderdelen om zo de fiets “comfortabeler” te maken. De grootste verschil is de zithouding/postuur die de Comfort heeft tenopzichte van de Basic. De Comfort heeft een speciale frame en zitting waardoor je als fietser meteen de beste postuur hebt krijgt tijdens het fietsen. Dit is eigenlijk heel snel merkbaar als je van plan bent je fiets voor lange afstanden te gebruiken zoals buiten de stad. Hierdoor is de Comfort geschikt voor de gebruikers die wel een goedkope fiets zoeken maar niet alleen op zoek zijn naar een stadsfiets zoals de Basic.

Tijdens zoektocht naar een leverancier van de Vogue Comfort zal je vaak versies tegenkomen met N1,N2… in de naam van het model. Dit is heel verwarrend gezien nergens echt wordt uitgelegd waar die N voor staat. In principe is het niks anders dan het model. Ieder jaar brengt Vogue een “verbeterde” versie van hun modellen uit. De eerste jaar was dat de N1, dan de N2 en dat ging zo door (N7 is het model van 2019). We raden het aan dat je er niet al teveel op let, de verschillen tussen de onderling modellen zijn niet echt merkbaar.

De Vogue Comfort komt standaard met een Shimano 7 Speed naaf en heeft 7 versnellingen. Hierdoor is de Comfort een hybride fiets en is dus geschikt voor zowel binnen als buiten de stad. De kettingkast van de Comfort is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoudt nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Vogue Comfort weegt in totaal 23.9 kg (inclusief een accu van 3 kg) en is hierdoor net wat lichter dan de gemiddelde e-bike.

Zowel de zadelpen als de voorvork van de Comfort zijn geveerd. De achter- en voorrem zijn voorzien van rollerbreaks.

Verdere informatie over de accu

De Comfort wordt standaard geleverd met een Lithium ion batterij met een accucapaciteit van 480 Wh, veel leveranciers zeggen dat de accucapaciteit juist 468 Wh is maar dit is niet correct. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben tenopzichten van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu van de Comfort is te vinden onder de bagagadrager en kan gemakkelijk worden losgemaakt. Dit betekent dat je niet de hele fiets naar binnen moet sleuren en gemakkelijk alleen de accu kunt meenemen om op te laden. Naast gemak is dit ook beter voor de accu’s, aangezien een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Vogue Comfort heeft net als zijn voortganger de Basic een borstelloze voorwielmotor. De koppelkracht van deze motor is 35 Nm. De kracht van de koppel zegt wat over de trekkracht wat je kunt verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. De echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen.

Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 9 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-bike.

Op de laagste trapondersteuning zou de Vogue Comfort een actieradius van 120 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Comfort ligt op ongeveer 96,2 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

6.1
Kracht
4.4
Bereik
6.6
Comfort
7.0
Design
6.5
+ Positives:
  • Lage prijs per km
  • Extra lage instap
  • Zowel voor in en buiten de stad
- Negatives:
  • Koppel: 35 Nm

Specification: Vogue Comfort

Merk

Vogue

Motortechniek

Shenghyi Roller Brake

Motorpositie

Voorwiel

Versnellingen

7

Trapondersteuning

9

Type naaf

Shimano 7 speed

Kracht (Nm)

35

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

481

Gewicht

23.9 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Rollerbrakes

Prijs per bereik

€ 13 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

120

Gemiddelde bereik (km)

96.2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vogue Comfort”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0