Vogue Elegance

1,749.99

Add to compare
7.5
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 120 km
  • MIN-Bereik: 96.2 km
  • Prijs/Bereik: €16 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Vogue Elegance is een fiets gemaakt om stijlvol te zijn maar met genoeg kracht en comfort om er mee rond te rijden met veel gemak. Het heeft genoeg versnellingen om verschillende situaties aan te kunnen gaan en het is een geschikte fiets voor beide stadstochten en voor lange fietstochten in de natuur door het comfortabele zadel wat geveerd is om de schokken die je misschien op andere fietsen erg zou voelen op te kunnen vangen. De fiets heeft een krachtige accu-verlichting en fietsers met dit model hoeven niet bang te zijn dat ze niet worden gezien in het donker. Plus, in het licht zullen mensen echt kunnen zien dat je goede stijl hebt want zoals al net is gezegd, dit is een fiets gemaakt voor style, dat is waarom het de Vogue Elegance heet!

Tijdens zoektocht naar een leverancier van de Vogue Elegance zal je vaak versies tegenkomen met N1,N2… in de naam van het model. Dit is heel verwarrend gezien nergens echt duidelijk wordt uitgelegd waar die N voor staat. In principe is het niks anders dan het model. Ieder jaar brengt Vogue een “verbeterde” versie van hun modellen uit. De eerste jaar was dat de N1, dan de N2 en dat ging zo door (N8 is het model van 2019). We raden het aan dat je er niet al teveel op let, de verschillen tussen de onderling modellen zijn niet echt merkbaar.

De Vogue Elegance komt standaard met een 8 Shimano Nexus naaf en heeft 8 versnellingen. Hierdoor is de Elegance een fiets geschikt voor zowel stadtochten en voor fietstochten buiten de stad, oftewel, een hybridefiets. De kettingkast van de Elegance is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoudt nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Vogue Elegance weegt in totaal 23.9 kg (inclusief een accu van 5 kg) en is hierdoor net wat lichter dan de gemiddelde e-bike.

Zowel de zadelpen als de voorvork van de Elegance zijn geveerd. De achter- en voorrem zijn voorzien van rollerbrakes.

Verdere informatie over de accu

De Elegance wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een accucapaciteit van 481 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben tenopzichten van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

Wie de accu zoekt, zal die makkelijk vinden: namelijk onder de bagagedrager. De accu kan makkelijk worden lesgemaakt dus je kan de accu simpelweg naar binnen meenemen en opladen. Dit is niet alleen makkelijker omdat je niet de accu bij de fiets moet laten tijdens het opladen (of zelfs de fiets het huis in nemen, stel je voor hoe irritant dat moet zijn!) maar het is ook beter voor de accu, aangezien een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt, win-win dus!

Verdere algemene informatie

De Vogue Elegance heeft, anders dan de Vogue Basic en Vogue Comfort, een midden motor. De koppelkracht van deze motor is geschat rond 80 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus echt een hele krachtige motor en perfect voor de mensen die niet al te veel willen uitgeven maar toch wel power verwachten van hun fiets.
Dat de motor een middenmotor is heeft veel voordelen. Door het lage zwaartepunt is er veel evenwicht tussen de verschillende delen van de fiets en rijd de fiets erg stabiel, wendbaar en gemakkelijk te rijden.

Op de laagste trapondersteuning zou de Vogue Elegance een actieradius van 120 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Elegance ligt op ongeveer 96,2 km. Deze is echter niet exact te bepalen omdat het door veel verschillende factoren beïnvloed kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer.

De fiets heeft 5 Ondersteuningsstanden. Deze standen hebben invloed op de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen en de actieradius die je kan bereiken. De laagste ondersteuningsstand heeft de langste actieradius maar de minste steun tijdens het fietsen, de hoogste trapondersteuning heeft de kortste actieradius maar de meeste steun tijdens het fietsen.

7.5
Kracht
9.2
Bereik
6.6
Comfort
6.5
Design
7.5
+ Positives:
  • Extra lage instap
  • Zowel voor in en buiten de stad
  • Krachtige motor
- Negatives:
  • Prijs
  • Slijtage

Specification: Vogue Elegance

Merk

Vogue

Motortechniek

Bafang Max Drive

Motorpositie

Midden

Versnellingen

8

Trapondersteuning

5

Type naaf

8 (Shimano nexus)

Kracht (Nm)

80

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

481

Gewicht

23.9 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Rollerbrakes

Prijs per bereik

€ 16 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

120

Gemiddelde bereik (km)

96.2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vogue Elegance”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0