Vogue Premium N7 review

Vogue Premium N7

€1279,-
Vogue Premium N7
7.8

Ondersteuning

8.0 /10

Multifunctionaliteit

7.0 /10

Comfort

8.5 /10

Voordelen

 • Licht Frame
 • Comfortabel
 • Accu met lange levensduur
 • Krachtige motor

Nadelen

 • Kans op zwabberend stuurgedrag
 • Niet geschikt voor bergbeklimming

Vogue is nog niet een heel bekend merk, maar dat betekent niet dat de e-bikes hiervan slecht zijn! De fietsen van Vogue zijn altijd voorzien van een mooi en sportief design. Daarnaast zijn de fietsen ook erg comfortabel en voorzien van een krachtige motor. Alleen de beste onderdelen worden gebruikt voor de fietsen van Vogue. Het doel van Vogue is om mensen meer gebruik te laten maken van elektrische fietsen dan scooters. Daarom maken ze meerdere soorten fietsen voor meerdere soorten mensen, zodat er voor elk persoon wel een e-bike bestaat. Ook de prijzen verschillen heel erg van elkaar. Dit maakt het mogelijk dat ook de mensen die minder te besteden hebben een fiets kunnen kopen en gebruiken. In deze review gaan wij kijken naar de Vogue Premium N7 voor heren. Volgens de site is deze fiets door de jury uitgeroepen tot favoriete e-bike in 2017. Ook zegt de site dat de e-bike classic, elegant en comfortabel is. Wij gaan dus uitzoeken wat de redenen voor deze claims zijn en of de fiets ook echt zo fijn is als ze zeggen. Lees dus lekker mee! In deze review vind je de voor- en nadelen van de fiets, ook testen we de remmen, motor en accu. Daarna kijken we voor welke soort fietser dit de beste e-bike is. Wij hopen jouw zoektocht naar de beste elektrische fiets hier makkelijker mee te maken. Of in ieder geval de keuze kleiner te maken. Dit zijn de resultaten van onze Vogue Premium e-bike test!

In het kort

Voor iedereen die geen zin heeft om de hele review te lezen, of geen tijd, hebben wij hier even een korte samenvatting van alle specificaties van de fiets gemaakt. Hierdoor weet jij, zonder te veel of te lang te moeten lezen, precies wat je aan de fiets hebt. Het enige wat je hierna nog hoeft te doen, is een testritje rijden, om er zeker van te zijn dat deze fiets wel (of juist niet!) bij jou past!
Deze fiets heeft een aluminium frame, en weegt inclusief accu 23,9 kg. Dat zorgt ervoor dat de fiets lekker licht is, en je hem dus makkelijk kunt manoeuvreren. Die accu weegt maar 3 kg, en is afneembaar! Dat is hartstikke fijn voor de langere tochten, want het is geen probleem om hem tussendoor even op te laden. Het vermogen van de accu is 480 Wh. De actieradius van de fiets is 120 km op maximaal bereik, maar als je even terugdenkt aan het vermogen van de accu, kun je beter rekening houden met een actieradius van 80. De fiets maakt gebruik van V-brakes en rollerbrakes, en hij heeft 7 versnellingen. Daarnaast heeft de fiets een voorwielmotor met 9 ondersteuningsstanden. Ook heeft de fiets vering, in de voorvork én in de zadelpen. Het zadel is van gel gemaakt, dus alles is eraan gedaan om jou comfortabel te laten fietsen. Ook is er een speedsensor op deze fiets aanwezig, waardoor de beste ondersteuningsstand automatisch voor jou wordt ingesteld. Je hoeft hier dus helemaal niks voor te doen! Deze fiets is ideaal voor langere afstanden, maar ook voor woon-werkverkeer is deze fiets prima te doen.

De remmen

Deze Vogue fiets maakt gebruik van twee soorten remmen. Namelijk V-brake en rollerbrake. We gaan in dit onderdeel allebei de soorten remmen bespreken, en daarbij ook meteen de voor- en nadelen van de remmen.
Laten we beginnen met de V-brake remmen. Deze remmen staan ook wel bekend als remblokjes. Deze zijn wat lastig aan te brengen, maar als dat je eenmaal is gelukt, zijn het prima remmen. Ze zijn goedkoop en werken goed. Deze remmen kunnen worden aangebracht op fietsen met brede banden en spatborden. Daarnaast zijn ze niet te moeilijk te begrijpen, en dus makkelijk verstelbaar. Goede optie dus!
En dan hebben we nog de rollerbrake remmen. Dit zijn opvolgers van de trommelremmen en zitten vaak op de luxere fietsen. Deze remmen zijn vrij zwaar en lastig te doseren. Je kunt hier ook minder hard mee remmen. Echter hebben ze bijna geen onderhoud nodig en kun je hier niet mee over de kop slaan. Daarnaast remmen ze even goed in de regen als wanneer het droog is. Ook zijn de remmen makkelijk af te stellen. Let wel op, als je in de bergen wil fietsen kun je deze remmen niet gebruiken. Als je namelijk te lang remt, dan worden ze te warm en dat willen we ook niet. Gelukkig zitten er dus ook nog V-brake remmen op deze fiets, dus qua veiligheid zit het wel goed met de Premium.

De accu

Deze elektrische fiets heeft een Li-ion accu, ook wel bekend als een Lithium-ion accu. Dit is de accu elektrische fiets die het meest in elektrische fietsen wordt gezet. De locatie van deze accu is onder de bagagedrager. Dit zorgt ervoor dat het design van de fiets onverstoord sportief blijft. Ook weegt de accu maar 3 kg, dat betekent dat hij makkelijk uitneembaar is als je hem wilt opladen. Maar gelukkig hoeft dat niet vaak, want het vermogen van de accu is hoog (wel 480 Wh!) en daarbij is de zelfontlading laag. En als klap op de vuurpijl heeft de accu een lange levensduur. Alleen maar voordelen dus!

De motor

De motor van deze Vogue e-bike bevindt zich in het voorwiel. Ook dit werkt mooi samen met het design en valt dus helemaal niet op. Het voordeel aan een motor in het voorwiel, is dat je deze soort motor met alle soorten versnellingen kunt combineren. Daarnaast start hij meteen vanaf het moment dat jij gaat rijden. De motor is ook nog eens goedkoop, waardoor de fiets waar die op zit dus ook goedkoper is. Er zitten helaas ook nadelen aan deze soort motor verbonden. Het voorwiel kan bijvoorbeeld wegglijden tijdens een bocht door de aandrijving. Ook is het wisselen van de voorband wat lastiger door normaal vanwege de motor.

Extra functies en comfort

Deze fiets beschikt over 9 ondersteuningsstanden en een speedsensor. Hierdoor heb jij altijd de juiste ondersteuning en daar hoef je zelf helemaal niks voor te doen! Daarnaast zitten er 7 versnellingen op de e-bike van Vogue. Qua comfort zit je bij deze fiets ook goed. Er zitten namelijk twee soorten veringen op deze fiets. In de voorvork én in de zadelpen. Dat zorgt ervoor dat je geen enkel hobbeltje voelt en dus comfortabel over meerdere landschappen kunt fietsen. Ook is het zadel gemaakt van gel, wat dan weer het laatste beetje ongemak wegneemt. Best wel fijn dus!

Voor- en nadelen

In dit onderdeel bespreek ik even op een overzichtelijke manier de voor- en nadelen van deze fiets. Dit is ook handiger voor de visueel ingestelde mensen onder ons. Zo heb je binnen een paar minuten een veel beter beeld van wat deze fiets voor jou kan betekenen. Kijk dus snel mee en kom erachter of dit de fiets voor jou is!

Voordeel
 • Licht frame
 • 9 trapondersteuningen én speedsensor
 • Accu met lange levensduur
 • Actieradius van 120
 • 7 versnellingen
 • Sportief design
Nadeel
 • Niet geschikt voor langdurige bergberklimming door rollerbrake remmen
 • Kans op zwabberend stuurgedrag door voorwielmotor

Tot slot

In dit onderdeel vertellen we voor wie de fiets is bedoeld, en waardoor dit komt. Daaronder staat een knop waar je op kunt klikken en die brengt je meteen naar de site waar je deze fiets kunt kopen. In principe hebben wij dus al het werk al voor je gedaan. Jij hoeft (als je de fiets wilt) alleen nog maar op deze knop te klikken en de fiets te kopen! Zo simpel is het om een e-bike te kopen!
Deze fiets is bedoeld voor de langere stukken over verschillend landschap, of juist voor het woon-werk verkeer in een stad of dorp! Het enige waar deze fiets niet handig voor is, is bergen. En dat is te wijten aan de rollerbrake remmen. Die worden simpelweg te heet als je te langs remt. Verder is deze e-bike een geweldige hybrid.

Vogue-premium-review
vanaf: €1279,-

 • Multifunctioneel
 • Licht frame
 • Krachtige motor
 • Sportief design
Reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *