Vogue Royal

€1.999,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Vogue Royal - Fiets (elektrisch) - Vrouwen - Grijs;Matzwart - 51 cm - €1.999,00

De Vogue Royal is een krachtige e-bike geschikt voor vele situaties, ook al zou ik hem niet aanraden aan te schaffen als je echt van koninklijk bloed bent. Willem-Alexander op een elektrisch damesfietsje zou toch wel een raar gezicht zijn. Het is een fiets meet een krachtige Bafang Modus middenmotor en heeft een accu waar mee het mogelijk is om lange ritten te maken, ook al is het wel geadviseerd om hem vaak op te laden zodat je niet opeens zonder ondersteuning zit. Over ondersteuning gesproken, de Royal heeft verscheidene ondersteuningsstanden die je kunnen helpe makkelijk en met weinig moeite op je bestemming te komen. De fiets is verkrijgbaar in de kleuren blauw + grijs en zwart + grijs. De fiets heeft LED-verlichting wat helpt met je zichtbaarheid op de weg. De zadel is geveerd om schokken te absorberen wanneer de weg erg ruig is en de fiets heeft een makkelijk verstelbare stuurpen waardoor je jouw stuur optimaal kan instellen.

Tijdens zoektocht naar een leverancier van de Vogue Royal zal je vaak versies tegenkomen met N1,N2… in de naam van het model. Dit is heel verwarrend gezien nergens echt duidelijk wordt uitgelegd waar die N voor staat. In principe is het niks anders dan het model. Ieder jaar brengt Vogue een “verbeterde” versie van hun modellen uit. De eerste jaar was dat de N1, dan de N2 en dat ging zo door (N8 is het model van 2019). We raden het aan dat je er niet al teveel op let, de verschillen tussen de onderling modellen zijn niet echt merkbaar.

De Vogue Royal komt standaard met een 8 Shimano Nexus naaf en heeft 8 versnellingen. Deze grote hoeveelheid versnellingen is erg voordelig voor bestuurders omdat het flexibiliteit geeft om verscheidene situaties in het verkeer aan te kunnen en je kunt snel jouw fiets aanpassen voor jouw rijbehoeftes. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. Ook al is de fiets voornamelijk een stadsfiets en wordt het ook zo vaak afgebeeld, de grote hoeveelheid versnellingen zal je helpen als je buiten de stad fietst. De kettingkast van de Royal is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Vogue Royal weegt in totaal 23.9 kg (inclusief de accu die bij de fiets hoort) en is hierdoor net wat lichter dan de gemiddelde e-bike.

Zowel de zadelpen als de voorvork van de Royal zijn geveerd wat helpt met het absorberen van schokken. De achter- en voorrem zijn voorzien van rollerbrakes wat de Vogue Royal een krachtig remmechanisme geeft waardoor men niet al te bang hoeft te zijn dat de fiets te lang verder gaat als je abrupt moet remmen.

Verdere informatie over de accu

De Royal wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een accucapaciteit van 481 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit net zoals de rest van de Vogue collectie onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen makkelijker omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Vogue Royal heeft net zoals de Vogue Elegance een middenmotor. De koppelkracht van deze motor is geschat rond 80 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een zeer krachtige fiets waar mee je lange afstanden kan leggen met veel ondersteuning en zelfs best wat snelheid. Wie een sterke fiets zoekt, hoeft niet ver te zoeken als het om de Royal gaat!

De dienaren van de koning kunnen niet eeuwig door gaan met hun werk. Het zelfde geld voor de Vogue Royal. Op de laagste trapondersteuning zou de Vogue Royal een actieradius van 120 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Royal ligt op ongeveer 96,2 km. Dit is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloed kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd links op uw stuur en met het display scherm kan je kiezen tussen vijf ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

7.5 Total Score

7.5Expert Score
Kracht
9.2
Bereik
6.6
Comfort
6.5
Design
7.5
6User's score
Kracht
6
Bereik
6
Comfort
6
Design
6
PROS
  • Lage prijs per km
  • Krachtige motor
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
CONS
  • Hogere kans op slijtage
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
  1. 3
    Kracht
    60
    Bereik
    60
    Comfort
    60
    Design
    60

    Redelijk goede fiets stuurt lekker licht de vering van de zadelpen is matig meteen vervangen evenals het zadel koste me niets extra. de motor ondersteuning is enorm vind dit zelfs te veel maar dit is wáarschijnlijk beter af te stemmen via een USB software kabel

    Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0