Vogue Solution

1,329.00

Add to compare
6.1
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 120 km
  • MIN-Bereik: 96.2 km
  • Prijs/Bereik: €12 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Vogue Solution is een goede e-bike die prachtig is voor woon-werkverkeer.  Het is een fiets met een sterke 8FUN voorwielmotor en heeft een accu waarmee meerdere kilometers kunnen worden afgelegd zodat je elke dag aankunt. De fiets heeft een strak, goed uitziend design en wordt verkocht in zwart en in blauw. Het is voornamelijk een stadfiets en is grotendeels bedoeld voor woon-werkverkeer. De Solution is de oplossing voor de tijd die u elke dag kwijt bent in het verkeer – sneller en met meer ondersteuning zal u op uw bestemming komen!
De fiets heeft LED-verlichting dat helpt met je zichtbaarheid op de weg. De zadel is geveerd om schokken te absorberen wanneer de weg slecht is en de fiets heeft een makkelijk verstelbare stuurpen waardoor je jouw stuur optimaal kan instellen.

Tijdens zoektocht naar een leverancier van de Vogue Solution zal je vaak versies tegenkomen met N1,N2… in de naam van het model. Dit is heel verwarrend gezien nergens echt duidelijk wordt uitgelegd waar die N voor staat. In principe is het niks anders dan het model. Ieder jaar brengt Vogue een “verbeterde” versie van hun modellen uit. De eerste jaar was dat de N1, dan de N2 en dat ging zo door (N8 is het model van 2019). We raden het aan dat je er niet al teveel op let, de verschillen tussen de onderling modellen zijn niet echt merkbaar.

De Vogue Solution komt standaard met een 8 Shimano Nexus naaf en heeft 8 versnellingen. Deze grote hoeveelheid versnellingen is erg voordelig voor bestuurders omdat het flexibiliteit geeft om verscheidene situaties in het verkeer aan te kunnen en je kunt snel jouw fiets aanpassen voor jouw rijbehoeftes. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. Ook al is de fiets voornamelijk een stadsfiets en wordt het ook zo vaak afgebeeld, de grote hoeveelheid versnellingen zal je helpen als je buiten de stad fietst. De kettingkast van de Solution is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Vogue Solution weegt in totaal 23.9 kg (inclusief de accu die bij de fiets hoort) en is hierdoor net wat lichter dan de gemiddelde e-bike.

Zowel de zadelpen als de voorvork van de Solution zijn geveerd wat helpt met het absorberen van schokken. De achter- en voorrem zijn voorzien van rollerbrakes wat de Vogue Solution  een krachtig remmechanisme geeft waardoor men niet al te bang hoeft te zijn dat de fiets te lang verder gaat als je abrupt moet remmen.

Verdere informatie over de accu

De Solution wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een accucapaciteit van 481 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit net zoals de rest van de Vogue collectie onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen makkelijker omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Vogue Solution heeft net zoals de Vogue Elite en Vogue Comfort een borstelloze voorwielmotor. De koppelkracht van deze motor is geschat rond 35 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een middelmatig sterke fiets maar voor gebruik in de stad en in woon-werkverkeer is het (vooral in Nederland met veel vlak terrein) geen probleem dat de motor niet het sterkste model is.

Jammer genoeg heeft de Solution nog geen oplossing voor het probleem dat accu’s niet eeuwig door gaan. Op de laagste trapondersteuning zou de Vogue Solution een actieradius van 120 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Solution ligt op ongeveer 96,2 km. Dit is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloed kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd links op uw stuur en met het display scherm kan je kiezen tussen negen ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.1
Kracht
4.2
Bereik
6.6
Comfort
6.5
Design
7.0
+ Positives:
  • Lage prijs per km
  • Fraai ontwerp
- Negatives:
  • Zwakke motor

Specification: Vogue Solution

Merk

Vogue

Motortechniek

8FUN

Motorpositie

Voorwielmotor

Versnellingen

8

Trapondersteuning

9

Type naaf

Shimano 8 Nexus

Kracht (Nm)

35

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

481

Gewicht

23.9 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Rollerbrakes

Prijs per bereik

€ 12 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

120

Gemiddelde bereik (km)

96.2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vogue Solution”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0