Wahoo Elemnt Bolt

€239,99

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een fietscomputer geschikt voor al je fietstrainingen, met een aerodynamische vorm en een licht gewicht? Dan is deze fietscomputer wellicht wat je zoekt.

De Wahoo Elemnt Bolt

De Wahoo Elemnt Bolt was een sensatie toen deze net op de markt werd gebracht. Tot voor de komst van Wahoo naar de markt van fietscomputers werd deze markt gedomineerd door vrijwel alleen maar Garmin computers. Van de verschillende fietscomputers die Wahoo op de markt heeft gebracht, is de Elemnt Bolt met afstand de meest populaire.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: functionaliteit, design en prestaties.
Voor een fietscomputer zijn al deze onderdelen ongeveer even belangrijk, en wegen dus even zwaar in onze test.

Functionaliteit

9.1/10 – Wat de Elemnt Bolt in essentie heel goed heeft gedaan, is kijken naar de zwakkere plekken van de Garmin fietscomputers, en die in een simpel te bedienen, intuïtieve computer verpakt. De meeste instellingen op deze fietscomputer kunnen alleen worden aangepast met de telefoon. Dit klinkt onhandig, maar in de praktijk blijkt dit heel goed te werken. Waar je op een Garmin vaak eindeloos aan het klikken bent om bij de juiste functies uit te komen, is de app van Wahoo overzichtelijk en duidelijk. Ook de bijbehorende app van Wahoo is simpel en duidelijk, maar biedt in vergelijking met Garmin wat minder opties als het om bijvoorbeeld routeplanning of data-analyse gaat.
Voor fietsers nieuw op de markt om een fietscomputer te kopen klinkt deze eerste analyze misschien als even schrikken, maar een fietscomputer in het hoogste segment anno nu is meer dan het apparaat alleen. De app van de fabrikant en het online platform om ritten op te slaan en te analyseren zijn een belangrijk onderdeel van het gebruik van een fietscomputer.

De functionaliteit van deze fietscomputer is dik in orde, onder anderen door een ingebouwde – gratis – wereldkaart, een enorme keuze aan datavelden, connectiviteit met zowel Bluetooth als ANT+ (dus als je hartslagmeters en fietssensoren kunnen worden aangesloten).

Design

9.5/10 – Design is op verschillende gebieden het sterke punt van deze fietscomputer. Door verschillende kenners wordt het verschil tussen het ontwerp van de Wahoo- en Garmin fietscomputers ook wel vergeleken met het verschil tussen iPhone en Android.
Ten eerste is de fietscomputer enorm licht, iets wat voor veel fietsers belangrijk is. Daarnaast is de fietscomputer aerodynamisch vormgegeven, een aerodynamische stuurhouder wordt dan ook meegeleverd.
De computer beschikt niet over een kleurenscherm, maar door het duidelijke contrast en lettertype en vormgeving, is het scherm heel goed te lezen. Daarnaast beschikt de computer over kleuren-LED indicatoren die je kan instellen en in correspondentie met verschillende datavelden van kleur kan laten veranderen (bijvoorbeeld van groen naar rood bij een hogere snelheid).
De knoppen zijn zo vormgegeven dat zelfs bij zweterige handen of regen de koppen nog te bedienen zijn. Het instellen van het menu op je telefoon zorgt er voor dat het menu van de computer zelf overzichtelijk blijft.

Prestaties

9.0/10 – Voor zo’n klein, licht apparaat presteert het apparaat erg goed. Omdat het apparaat niet over een kleurenscherm beschikt, is een grotere batterij (en dus grotere vorm), niet nodig. Er wordt 15 uur aan batterijduur wordt geadverteerd. Het scherm heeft een simpele verlichting die op de computer zelf in te stellen is.
De schermen zijn volledig in te stellen naar persoonlijke voorkeuren, en er zijn verschillende trainingsmogelijkheden met het apparaat.
De computer beschikt over een volledige wereldkaart, en elke regiokaart is handmatig van en naar het apparaat te laden met een app.
Synchronisatie met derde partijen als Strava, Garmin Connect, TrainingPeaks en TrainerRoad voor training, of routeplanners als RideWithGPS en Komoot verloopt vlekkeloos.

Specificaties via wahoofitness.com:

 • 60 gram
 • 15 uur batterij
 • aerodynamisch

Scores via andere platforms:

 • bol.com (4.5/5 uit 51 reviews)
 • coolblue.nl (9.2/10 uit 253 reviews)

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 9.0/10
 • Design: 9.2/10
 • Prestaties: 9.1/10

Ons eindoordeel

9.2/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Wahoo Elemnt Bolt is een prijzige fietscomputers in onze test. Omdat fietscomputers (net zoals bijvoorbeeld telefoons) zo veel beter zijn geworden de afgelopen jaren, zijn ze ook in prijs wat toegenomen. Je krijgt hiervoor een erg goed product. Op alle vlakken komt de computer als de beste, of een van de beste fietscomputers uit de test. Voor racers is het design erg voordelig, en qua navigatie is met name de gratis beschikbare wereldkaart een voordeel.

9.2 Total Score
Test rapport

Functionaliteit
9.0
Design
9.5
Prestaties
9.1
PROS
 • Innovatief
 • Design
 • Gratis wereldkaart
CONS
 • Duur
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0