Wahoo Elemnt

€269,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een fietscomputer geschikt voor al je fietstrainingen, met een groot scherm en een lange accuduur? Dan zou deze fietscomputer bij je kunnen passen.

De Wahoo Elemnt

De Wahoo Elemnt was de eerste fietscomputer die op de markt werd gebracht door het bedrijf Wahoo, daarvoor voornamelijk bekend van het maken van trainingsapparaten. Van de verschillende fietscomputers die Wahoo op de markt heeft gebracht, is de Elemnt degene met het grootste scherm.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: functionaliteit, design en prestaties.
Voor een fietscomputer zijn al deze onderdelen ongeveer even belangrijk, en wegen dus even zwaar in onze test.

Functionaliteit

9.2/10 – De Wahoo Elemnt is een redelijk groot apparaat, een relatief zwaar apparaat dat wil uitstralen dat het klaar is voor het zwaardere werk. De fietscomputer had bij de uitgave van het apparaat in 2017 nog een hoop opstartproblemen, maar door de app is het mogelijk om steeds de laatste firmware op het apparaat te installeren. Daardoor heeft de Wahoo Elemnt in principe dezelfde functionaliteit als het kleine broertje de Element Bolt, maar dan allemaal net wat groter.

De app waarmee je je Wahoo apparaat aansluit op je telefoon is simpel en duidelijk, maar biedt in vergelijking met Garmin wat minder opties als het om bijvoorbeeld routeplanning of data-analyse gaat.
Bij de aanschaf van een fietscomputer in het hoogste segment gaat het tegenwoordig om veel meer dan het apparaat alleen, maar bijvoorbeeld ook om de meegeleverde app en de online omgeving waarin de ritten worden geupload.

De functionaliteit van deze fietscomputer is dik in orde, onder anderen door een ingebouwde – gratis – wereldkaart, een enorme keuze aan datavelden, connectiviteit met zowel Bluetooth als ANT+ (dus als je hartslagmeters en fietssensoren kunnen worden aangesloten).

Design

7.0/10 – Waar Wahoo bekend staat om het mooie design van hun producten, slaat de Elemnt de plank een klein beetje mis. De computer is groot en relatief zwaar. De fietscomputer heeft hiermee direct concurrentie van andere grote fietscomputers die veel mogelijkheden bieden en soms goedkoper zijn, maar ook van een andere grote bekende: de mobiele telefoon.
Voor veel fietsers is de reden om over te stappen van een mobiele telefoon naar een fietscomputer omdat het zoveel ruimte inneemt op het stuur, en dat probleem los je met de Wahoo Elemnt niet op. Daarnaast is het scherm zwart-wit, en dat is, als daar een goede reden voor is (bijvoorbeeld een langere batterijduur) wel iets voor te zeggen. Maar in dit geval lijkt het niet de meest handig ontworpen oplossing. Een kleurenscherm had dit model niet misstaan, en daar is in een latere fietscomputer van Wahoo ook rekening mee gehouden.
Door het grote ontwerp is het wel simpel om de knoppen te vinden tijdens een rit.

Prestaties

8.7/10 – Van zo’n apparaat mag je wel wat verwachten, en de prestaties zijn dan ook erg goed. Er wordt 16 uur aan batterijduur geadverteerd. De schermen zijn volledig in te stellen naar persoonlijke voorkeuren, en er zijn verschillende trainingsmogelijkheden met het apparaat.
De computer beschikt over een volledige wereldkaart, en elke regiokaart is handmatig van en naar het apparaat te laden met een app.
Synchronisatie met derde partijen als Strava, Garmin Connect, TrainingPeaks en TrainerRoad voor training, of routeplanners als RideWithGPS en Komoot verloopt vlekkeloos.

Specificaties via wahoofitness.com:

 • 106 gram
 • 16 uur batterij
 • zichtbaar scherm

Scores via andere platforms:

 • bol.com (5/5 uit 9 review)
 • coolblue.nl (9.3/10 uit 46 reviews)

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 9.2/10
 • Design: 7.0/10
 • Prestaties: 8.7/10

Ons eindoordeel

8.3/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Wahoo Elemnt is een prijzige fietscomputers in onze test. Fietscomputers zijn tegenwoordig een stuk prijziger dan ongeveer 10 jaar geleden, maar ze kunnen ook steeds meer. Je krijgt hiervoor een goed product. Op het gebied van functionaliteit en prestaties komt de fietscomputer als de beste, of een van de beste fietscomputers uit de test. Op het gebied van design scoort het apparaat minder.

8.3 Total Score
Test rapport

Functionaliteit
9.2
Design
7.0
Prestaties
8.7
PROS
 • Veel functies
 • Goed leesbaar
 • Gratis wereldkaart
CONS
 • Duur
 • Groot
 • Zwaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0