Wahoo Elemnt Roam

€199,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een complete fietscomputer geschikt voor al je fietstrainingen en tochten, met een kleurenscherm? Deze fietscomputer is gericht op sportieve avonturiers.

De Wahoo Elemnt Roam

De Wahoo Elemnt Roam is de opvolger van de Elemnt Bolt en de Elemnt en daarmee de laatste fietscomputer van Wahoo. Anders dan de andere fietscomputers beschikt deze fietscomputer over een kleurenscherm. Omdat er steeds meer verschillende manieren van fietsen populair worden (naast rijden op de weg ook mountainbiken, gravelbiken, veldrijden, etc.) vraagt dit om een complete fietscomputer die in principe voor alle verschillende disciplines inzetbaar is.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: functionaliteit, design en prestaties.
Voor een fietscomputer zijn al deze onderdelen ongeveer even belangrijk, en wegen dus even zwaar in onze test.

Functionaliteit

9.4/10 – De Elemnt Roam kan in principe alles wat alle fietscomputers in het hogere segment ook kunnen. Van allerlei verschillende datavelden tot en met connectiviteit met Bluetooth en ANT+ en navigatie: dingen die in principe standaard zijn voor alle fietscomputers boven de 200 euro. Wahoo voegt daar nu een kleurenscherm aan toe. De lijst met wat deze fietscomputer daarnaast nog kan is erg lang. Er kunnen verschillende sensoren aan gekoppeld worden, alle kaarten zijn gratis beschikbaar, deze fietscomputer is met recht innovatief te noemen.
Het sterke punt van deze fietscomputer zijn de navigatiefuncties. Naast navigatie voor op de weg kan deze fietscomputer ook trails voor mountainbiken navigeren.
In combinatie met de app van Wahoo is deze computer helemaal persoonlijk in te stellen.

Design

8.5/10 – Het grote kleurenscherm zorgt voor een verbeterde zichtbaarheid, maar ook voor een iets grotere body, zodat de batterij toch een behoorlijke prestatie kan neerzetten.
Het scherm is gemaakt van Gorilla Glass, een type scherm dat je ook vaak terugziet bij duurdere telefoons. Het zou dus bestendig moeten zijn tegen een stootje.
De knoppen op de fietscomputer zijn goed te vinden en zijn dezelfde als te vinden zijn op de Elemnt Bolt.
Ook de LED lichtjes zijn in dit ontwerp weer meegenomen, die je kan instellen als indicatoren voor snelheid, hartslag of bijvoorbeeld power-data.

Prestaties

9.1/10 – Deze fietscomputer biedt vrijwel alles waar de veeleisende fietser van tegenwoordig om vraagt. De batterij biedt zo’n 17. Alle schermen op deze computer zijn in te stellen naar persoonlijke voorkeur. Door de verschillende opties is het erg lastig met deze computer nog verdwaald te raken. De navigatiefuncties zijn het sterke punt van deze fietscomputer.
Synchronisatie van gegevens met de populaire training- en navigatie apps is ook mogelijk.

Specificaties via wahoofitness.com:

 • Gorilla Glass
 • 17 uur batterij
 • Gratis basiskaart

Scores via andere platforms:

 • bol.com (5/5 uit 9 reviews)
 • coolblue.nl (10/10 uit 1 review)

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 9.1/10
 • Design: 8.5/10
 • Prestaties: 9.4/10

Ons eindoordeel

9.0/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Wahoo Elemnt Bolt is een van de meest prijze fietscomputers in onze test. Je krijgt hiervoor een erg goed product. Op alle vlakken komt de computer als de beste, of een van de beste fietscomputers uit de test. Zeker voor fietsers met verschillende soorten fietsen, en verschillende manieren van training (op de weg, in het bos, een fietsvakantie, etc.) biedt deze fietscomputer alle nodige functies.

9 Total Score
Test rapport

Functionaliteit
9.1
Design
8.5
Prestaties
9.4
PROS
 • Kleurenscherm
 • Gratis wereldkaart
 • Navigatie
CONS
 • Duur
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0