WATT Brooklyn e-bike

€1.849,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

De WATT Brooklyn elektrische fiets is een van de moderne elektrische fietsen met extra aandacht voor design/ontwerp. WATT maakt elektrische fietsen die een sportief uiterlijk hebben en de e-bike dat het merk levert zijn altijd ongelofelijk gebruiksvriendelijk. Als je op zoek bent naar goede elektrische fiets met een perfect balans tussen prestatie en design voor een aangename prijs, is dit ongetwijfeld een van de beste opties die de markt aan te bieden heeft.

De WATT Brooklyn e-bike beschikt niet over een gewone fietsketting, maar een Gates Carbon Drive systeem. Dit is een speciaal systeem dat niet gebruik maakt van de traditioneel stalen ketting, maar inplaats daarvan een gemaakt van Polyurethaan. Omdat er geen gebruik is gemaakt van staal heb je dus geen olie, vet of roest waar je meer zorgen over moet maken. De ketting gaat hierdoor veel langer mee en als die er vanaf valt, is het ook velen malen makkelijker om hem weer erop te leggen door het ontwerp. Dat allemaal zonder de viezigheid! De fiets zelf weegt in totaal 17.5 kg en is dus hiermee een van de lichtste fietsen in onze e-bike test!

Het zadel van de WATT Brooklyn is geveerd, terwijl de voorvork dat niet is. De vering helpt samen met de dikke banden om schokken te absorberen waardoor de ritten een stuk comfortabeler zijn dan normaal.

De WATT Brooklyn e-bike maakt gebruik van Hydraulische schijfremmen voor zowel de voor en achterremmen.

Verdere informatie over de accu

De WATT Brooklyn e-bike wordt standaard geleverd met een Lithiumion batterij met een accucapaciteit van 378 Wh. Voor de prijs dat je voor deze fiets neerlegt, is dit een uitstekende accucapaciteit. Iets wat duidelijk terug te zien is aan de prijs per km. Hoewel het hierdoor wel minder geschikt is als e-bike voor op vakantie, is het een prima bereik voor een fiets voor binnen de stad.

Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven, omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben vergeleken met andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu zelf is afgewerkt binnen het frame. Dit zorgt ervoor dat de fiets aardig goed verdeelt, is qua gewicht. Dit komt ook, omdat het zwaartepunt van de fietser zelf wat meer aan de voorkant zit dan normaal (door de sportieve model). Terwijl de accu en motor, in het midden en achterwiel zijn gevestigd.

De accu zelf kun je niet losmaken van de fiets om het binnen op te laden. Dit is toch wel een minpunt voor deze fiets. Batterijen laden namelijk beter en sneller op kamertemperatuur en gaan zo ook langer mee.

Verdere algemene informatie

De WATT Brooklyn e-bike is een fiets met een achterwielmotor. De koppelkracht van de WATT Brooklyn e-bike is geschat rond 45 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de fiets optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm, terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. In Nederland is een krachtige motor geen prioriteit. Wij hebben namelijk in Nederland geen last van bergachtig gebied. Wil je de e-bike ook op vakanties gebruiken? Dan is het wel een grotere factor.

Deze elektrische fiets heeft een gemiddelde actieradius van 40km, maar kan op zijn laagste trapstand gemakkelijk de 70km bereiken. De actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. In andere woorden; vanaf dat punt is het een normale fiets. De actieradius is nooit exact te bepalen, omdat het wordt beïnvloed door meerdere factoren.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig daarnaast weergeeft het alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kun je kiezen tussen 5 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuning-standen hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius, maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius, maar meer steun tijdens het fietsen.

7.7 Total Score

Kracht
7.0
Bereik
8.7
Comfort
6.5
Design
8.5
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
  1. wo kann man Probefahren ?
    wohne in 19357 Karstädt

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0