MovaNext Lux

€484,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

De lichtste fietsendrager die beschikbaar is in Nederland. De MovaNext Lux is een sterke aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare fietsendrager voor een aangename prijs. Winnaar van de Reddot award van 2014. Ook in onze test presteerde het prima in bijna alle vlakken. De enige reden dat het niet op nummer 1 is gekomen is, omdat het een bepaalde functionaliteit mist. Wat voor sommige een grote factor kan zijn.

Montage

De montage van de MovaNext Lux is ongelooflijk simpel en heeft bijna geen gebruiksaanwijzing nodig. Je plaatst de fietsendrager op de trekhaak van je auto en duwt de rechtervleugel van de fietsendrager naar beneden. De fietsendrager zit nu in principe al vast aan de auto en je kunt hem dus loslaten en de stekker aansluiten. Hierna duw je de linkervleugel ook naar beneden waardoor de sleutel zichtbaar wordt. De fietsendrager wordt automatisch vergrendeld en je kunt de sleutel eruit halen. Nadat je de frameklemmen omhoog hebt getrokken is de fietsendrager klaar voor gebruik. Dit proces duurt minder dan een minuut en je hebt geen gereedschap nodig, omdat de fietsendrager kant en klaar wordt geleverd in de doos.

De MovaNext Lux fietsendrager weegt maar 12 kg en is hierdoor de lichtste fietsendrager in ons top 5. De drager kan ook opgevouwen worden en is heel erg compact. Het heeft echter wel een nadeel en dat is het dat je de drager niet kunt kantelen als je hem eenmaal hebt gemonteerd. Dus zeker iets om rekening mee te houden.

Constructie

Deze fietsendrager kan maximaal belast worden tot wel 60 kg (twee fietsen van 30 kg). Hierdoor is de drager geschikt voor stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes, maar natuurlijk ook elektrische fietsen.

Deze fietsendrager heeft zowel een 7 als 13-polige aansluiting (duo-aansluiting). Je hebt dus geen speciale extensie nodig als je hem wilt koppelen aan je auto. De fietsendrager wordt niet bijgeleverd met een rijgoot, maar die is wel apart te bestellen als accessoire. Een die wij sterk aanraden als je een zware e-bike hebt.

Conclusie

De MovaNext Lux is een ongelooflijk lichte fietsendrager die compact vervoerd kan worden. Verder is de prijsklasse van deze fietsendrager gemiddeld maar het is wel RDW goedgekeurd. Hij is ideaal voor mensen die van plan zijn een fietsendrager vaak te gebruiken. Ook is het een aanrader als je last hebt of liever niet grote gewichten wil tillen. Het enige nadeel van deze fietsendrager is het feit dat het niet kantelt. Hierdoor is het niet meer mogelijk om bij je kofferbak te komen als je hem eenmaal hebt gemonteerd.

7.8 Total Score

Montage
8.0
Fiets vastzetten
9.5
Constructie
8.0
Gebruikersvriendelijkheid
5.5
PROS
  • Al jaren goed gepresteerd
  • Goedkoop
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Licht
CONS
  • Kantelt niet
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0