Thule ProRide 598 dakdrager

€189,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Deze dakdrager van het merk Thule is één van de beste op de markt – iets wat je wel kan verwachten van Thule. Thule is de grootste en kwalitatief één van de beste fabrikanten van fietsendragers in de Nederlandse markt. De fietsendragers zijn vaak van redelijke prijs – en dit geld al helemaal voor deze goedkope maar kwalitatief sterke dakdrager!

Montage

Iets wat Thule doet wat zeker een pluspunt is, is het feit dat de meeste fietsendragers van dit merk voorgemonteerd worden geleverd. Dit betekent dat je geen gedoe hebt met speciale gereedschappen die je anders nodig zou hebben om de fietsendrager te monteren. Fietsen opzetten wordt ook makkelijk gemaakt door het mechanisme, een fiets die er op wordt gezet gaat vrij automatisch goed zitten door de wielgoot en de speciale framehouder die de fiets goed klem zet.

Een voordeel aan deze fiets is dat je kan controleren hoeveel kracht wordt gebruikt om de fietsen klem te zetten. Zit de fiets te los? Dan kan je hem vaster zetten. Dit geldt natuurlijk ook vice versa. Het vaster zetten doe je simpelweg met een druk op een knop. Druk wordt verdeeld via kussens, wat betekent dat schade aan uw fiets minimaal zal zijn.

Vaak werken wij op deze sites met fietsendragers van rond de 16/17 kilogram. Maar er zijn ook een paar uitstekers – en de ProRide 598 is daar één van. Deze dakdrager weegt 4.2 kg en is daarmee een lichte fietsendrager. Dit betekent dat het makkelijk is om op te tillen en makkelijker is voor mensen met lichamelijke klachten. Herinner wel dat het een dakdrager is en voor sommige mensen kan het monteren op een dak nog steeds zorgen voor problemen – je moet wel bij het dak kunnen komen.

Constructie

De Thule ProRide kan een laadvermogen van 20 kg aan. Dit is niet gemiddeld, want de meeste fietsendragers kunnen een laadvermogen van 60 kg aan. Maar in tegenstelling tot die fietsendragers, die 2 fietsen van 30 kg kunnen dragen, is de ProRide bedoelt voor 1 fiets met een maximum gewicht van 20 kilogram. Dit betekent dat de fietsendrager niet geschikt is voor alle fietsen. De ProRide kan dus sommige zware fietsen niet aan.

De fietsendrager wordt geleverd met een wielgoot wat het makkelijk maakt om de fiets te bevestigen.

De fietsendrager is niet opvouwbaar. Dit betekent voor sommige fietsendragers dat het moeilijk is om op te bergen, maar de ProRide is vrij compact.

Conclusie

Deze fiets is een goede keuze voor mensen die niet al te veel willen uitgeven en nog steeds een goede dakdrager willen hebben. Het is wel zo dat voor mensen met zware fietsen dit echt geen keuze is. Dit geld ook voor mensen met meer dan één fiets die ze willen meenemen.

6.2 Total Score

Montage
7.4
Fiets vastzetten
4.7
Constructie
5.5
Gebruiksaanwijzing
7.0
PROS
  • Goedkoop
  • Gewicht
  • Makkelijk te monteren
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0