Thule EuroRide 943

€327,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

De Thule EuroRide 943 (ook bekend als Thule EuroRide 3) is een speciale fietsendrager, het is een fietsendrager die wel liefst drie fietsen aan kan! Het is jammer genoeg alleen wel een ouderwets model, vooral vergeleken met veel andere fietsendragers van het merk Thule. De fietsendrager is zeker weten niet slecht, maar het is wel middelmatig – grotendeels, omdat modernere fietsendragers nou eenmaal wat beter zijn geworden, en ook vaak voor een lagere prijs.

Montage

Voormonteren is iets waar je altijd voor moet gaan kijken – voorgemonteerd betekent bij fietsendragers dat het geen speciale gereedschap nodig heeft om te monteren. Dit maakt montage een stuk makkelijker! Bij Thule zijn alle fietsendragers voorgemonteerd – de EuroRide 3 dus ook.

De montage van deze fietsendrager is makkelijk gemaakt door de verstelbare wielhouders van de drager – dit maakt het mogelijk om verschillende fietstypes op deze fietsendrager te zetten. De fietsendrager heeft ook een makkelijk te gebruiken handgreep voor het vastmaken van de fietsendrager aan de trekhaak. Ook heeft de fietsendrager riemen die gebruikt worden om de fietsen vast te zetten. Deze riemen zijn zacht, zodat de fietsen geen schade krijgen. Je kunt de Thule Wheel Adapter aanschaffen wat bescherming levert voor mountainbikes, maar ook normale fietsen goed vast zet. Met de Thule Bike Frame Adapter kun je er voor zorgen dat nog meer verschillende soorten fietsen mogelijk zijn om vast te zetten.

Als het gaat om fietsendragers, is gewicht een nadeel. Een zware fietsendrager is moeilijker om te monteren (omdat het zwaarder is om op te tillen) en kan vooral ook gevaarlijk zijn voor mensen met lichamelijke klachten. Bedenk dus goed of een zware fietsendrager echt iets voor jou is, of zoek voor een lichtere fietsendrager.

Constructie

Fietsendragers zijn over het algemeen bedoeld voor 2 fietsen, en beide fietsen dan elk 30 kg – een volledig laadvermogen van 60 kilogram dus. De Thule EuroRide 943 heeft een laadvermogen van 45 kilogram. De fietsendrager kan maximaal fietsen van 20 kg aan. Dit betekent wel dat wanneer je 2 fietsen van 20 kg hebt dat je geen andere fietsen er bij kan zetten – behalve als je een fiets vind van 5 kg. Het is dus een stuk buiten het gemiddelde, vooral vanwege de capaciteit van 3 fietsen!

Deze fietsendrager wordt standaard geleverd met een 7-polige stekkeraansluiting. Alleen oudere modellen hebben eigenlijk nog deze stekkeraansluiting, dus als je een moderne auto hebt, is dit simpelweg waarschijnlijk niet de fietsendrager voor jou. Deze stekkeraansluiting is voor verlichting, niet voor het opladen van elektrische fietsen. De Thule Adapter 9907 kan er voor zorgen dat het een 13-polige stekkeraansluiting wordt.

Deze fietsendrager is opvouwbaar in de hoogte en is kantelbaar.

Conclusie

De Thule EuroRide 943 heeft nou eenmaal zijn problemen. De stekkeraansluiting is ouderwets, er is weinig laadvermogen, hij is zwaar en de fietsendrager is vrij duur. Het is een goede optie voor mensen die per se drie fietsen mee moeten nemen, maar jammer genoeg kunnen dat ook niet zwaardere fietsen zijn door het lage laadvermogen. Adapters kunnen wel helpen met veel van de problemen van deze fietsendragers.

7.2 Total Score

Montage
8.4
Fiets vastzetten
4.5
Constructie
9.0
Gebruikersvriendelijkheid
7.0
PROS
  • Drie fietsen
CONS
  • Gewicht
  • Laag laadvermogen
  • Ouderwetse stekkeraansluiting
  • Lage framematen
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0