AGU Bret Pro Elite X

€54,95 €69,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Heb je tijdens het fietsen vaak last van wat stijve spieren, en zou je graag enige vorm van compressie willen tijdens je rit? Een fietsbroek met wat spierondersteuning kan een uitkomst bieden. De Agu Bret Pro Elite X biedt wat spierondersteuning. Lees hier onze review over dit model.

De AGU Bret Pro Elite X

AGU is inmiddels een klassiek merk in de Nederlandse wielerwereld. Vrijwel elke Nederlandse fietser heeft wel een item van AGU in de kast hangen. Het merk biedt vaak producten aan in het midden- en middelhoge segment, voor fietsers die vrij regelmatig fietsen, maar geen uiterste performance eisen aan hun kleding hebben. De Bret Pro Elite X is een laag gemiddeld geprijsd short met een aantal kenmerken die we normaalgesproken in het wat hogere segment vinden. Dit maakt het een interessant bibshort voor een hoop verschillende fietsers.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

7.0/10 – Op het eerste gezicht lijkt dit een vrij standaard en simpele fietsbroek. Het gebruik van witte naden is volgens ons een gemiste kans: een volledig zwarte broek ziet er toch net iets beter uit. Qua materiaal is er gebruik gemaakt van wat Agu ‘Power Lycra’ noemt. Omdat het model spierondersteuning biedt lijkt dit een meer ondersteunende stof dan reguliere lycra.
De bretels zijn gemaakt van een mesh stof, wat prettig is bij warmere temperaturen. De bretels begint al vrij laag, wat er voor zorgt dat een groter gedeelte van de buik open blijft. Dit is beter voor het ademend vermogen. De siliconen grippers, die we normaal gesproken bij broeken in een wat hoger segment zien, houden de broekspijpen mooi op zijn plek.
Er is geen reflectie-element in dit ontwerp.

Comfort

7.0/10 – Het voordeel van shorts in deze prijsklasse is dat de consument niet verwacht dat er grote concessies worden gedaan in het ontwerp om grote performance voordelen te behalen. De spierondersteuning in dit model zullen velen prettig vinden, en de High Impact Foam is voor de meeste mensen comfortabel voor ritjes tussen de 2 en 4 uur. De platte stiksels zullen geen druk op de huid uitoefenen.

Specificaties via agu.com:

  • Spierondersteuning
  • Power Lycra materiaal

Onze ervaring:

  • Design: 7.0/10
  • Comfort: 7.0/10

Scores via andere platforms:

  • bol.com (4.8/5 uit 4 reviews)

Ons eindoordeel

7.0//10 – Voor een bibshort met dit prijspunt biedt dit short een hoop technische en comfortabele eigenschappen. Voor mensen die zoeken naar een short met spierondersteuning is dit een aanrader, en over het algemeen is het short comfortabel. Shorts van Agu passen over het algemeen zoals je normale maat. Het ontbreken van zwarte naden en reflectie zijn kleine minpuntjes.

7 Total Score

Design
7.0
Comfort
7.0
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Spierondersteuning
CONS
  • Geen reflectie
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0